Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Το νέο Google Buzz

Τρέμετε Facebook, Τwitter και άλλα sites κοινωνικής δικτύωσης. Η Google με έναν δυνατό βόμβο (αυτό σημαίνει «buzz») επιχειρεί να μπει στα χωράφια τους. Γι΄ αυτόν τον λόγο ενέταξε στο Gmail την εφαρμογή Βuzz, που επιτρέπει στους χρήστες του δωρεάν ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να επικοινωνούν, να σχολιάζουν και να ενημερώνουν τους διαδικτυακούς «φίλους» τους για το πού βρίσκονται και τι κάνουν, ενώ μπορούν να μοιράζονται αρχεία ήχου ή εικόνας μαζί τους. Το Βuzz παρουσιάστηκε στα κεντρικά γραφεία της Google στην Καλιφόρνια και σταδιακά αρχίζει να εμφανίζεται στους λογαριασμούς των 170 εκατομμυρίων ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Gmail για να ανταλλάσσουν μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Στελέχη της εταιρείας είπαν κατά την παρουσίαση του Βuzz ότι το Gmail είναι η ιδανική λύση για την οργάνωση του χαοτικού περιεχομένου που παράγεται στα κοινωνικά δίκτυα. «Πάντα υπήρχε ένα γιγάντιο κοινωνικό δίκτυο κάτω από το Gmail» δήλωσε ο Τοντ Τζάκσο ν, διευθυντής παραγωγής της Google.

Είναι προφανής η απόπειρα της Google να εκμεταλλευτεί τους πιστούς του Gmail της για να χτυπήσει το Facebook και το Τwitter, που έχουν αρχίσει να της κλέβουν πελάτες από το εργαλείο αναζήτησής της καθώς έχει διαπιστώσει ότι αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου μπαίνουν κατευθείαν σε αυτά, παρακάμπτοντας την κεντρική σελίδα αναζήτησης της Google.

Τ ο Gmail είναι το τρίτο δημοφιλέστερο στον κόσμο πρόγραμμα δωρεάν ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με 176,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Πρώτο στην κατηγορία είναι το Ηotmail της Μicrosoft (369,2 εκατομμύρια χρήστες) και δεύτερο το Υahoo Μail (303,7 εκατομμύρια). Οι χρήστες του Βuzz μπορούν να ανεβάζουν μηνύματα για το πού βρίσκονται και τι κάνουν και να τα χαρακτηρίζουν προσβάσιμα από όλους ή να τα κρατούν μόνο για τους φίλους και τους συνεργάτες τους. Οσα μηνύματα αναρτώνται ελεύθερα, θα περνούν αυτόματα και στο «ψαχτήρι» της Google, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Οι χρήστες του Βuzz μπορούν επίσης να μοιράζονται το περιεχόμενο από διάφορες άλλες υπηρεσίες της Google, όπως το πρόγραμμα ανταλλαγής και επεξεργασίας φωτογραφιών Ρicasa και το ΥouΤube. Μπορούν να μοιράζονται επίσης το περιεχόμενο από άλλες υπηρεσίες όπως το Τwitter- με τη διαφορά ότι θα βλέπουν τα tweets μέσα από το Βuzz, χωρίς όμως να μπορούν να στέλνουν νέα μηνύματα στο Τwitter.

Ενα άλλο μειονέκτημα του Βuzz είναι ότι για την ώρα δεν είναι σε θέση να εμφανίζει μηνύματα που αναρτήθηκαν για πρώτη φορά στο Facebook. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η συμβατότητά του με το νέο λειτουργικό σύστημα Αndroid που εξέλιξε η Google για τα λεγόμενα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Σε μία ακόμη ρελάνς, η Google ανακοίνωσε χθες ότι θέλει να γίνει και ιντερνετικός πάροχος (ΙSΡ) με τη δημιουργία ενός ταχύτατου δικτύου σε συγκεκριμένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εταιρεία είπε ότι σε πρώτη φάση τα ευρυζωνικά της δίκτυα οπτικών ινών θα είναι σε θέση να προσφέρουν αστραπιαίες ταχύτητες ενός γιγαμπάιτ το δευτερόλεπτο(!) σε 500.000 Αμερικανούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it