Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010

Σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Χιλή
   Ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την περιοχή Κονσεπσιόν, στη Χιλή, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, προκαλώντας διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα της πρωτεύουσας, Σαντιάγο. Ακολούθησε μετασεισμός 6,2 Ρίχτερ.

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του σεισμού, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Μπασελέτ.

    Αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 8,3 Ρίχτερ, αλλά η τελευταία ενημέρωση από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναφέρεται σε δόνηση 8,5 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κονσεπσιόν και σε βάθος 55 χιλιομέτρων.

    Αυτόπτης μάρτυρας τον οποίον επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερ είπε ότι η δόνηση διήρκεσε μεταξύ 10 και 30 δευτερολέπτων.

    Ο ισχυρότατος σεισμός προκάλεσε τσουνάμι που μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες στις ακτές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

    "Οι παρατηρήσεις για το επίπεδο της θάλασσας δείχνουν ότι έχει ενεργοποιηθεί ένα τσουνάμι. Μπορεί να είναι καταστροφικό κατά μήκος των ακτών κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και θα μπορούσε να απειλήσει πιο απομακρυσμένες ακτές", αναφέρει στην ιστοσελίδα του το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό. Πάντως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λεπτομέρειες .

    Στο Τόκιο εξάλλου, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για τον κίνδυνο τσουνάμι στις ακτές του Ειρηνικού, μετά τον σεισμό που έγινε στη Χιλή.

3 σχόλια:

  1. ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ.! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗ ΚΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! ΕΛΠΙΖΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΟΗΘΗΣΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it