Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΞΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΩΝ!

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ: PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANOCONIOSIS (ορθογραφία επίσης PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANOKONIOSIS) = ασθένεια των πνευμόνων που προκαλείται από την αναπνοή των πυριτικών σωματιδίων της ηφαιστειακής σκόνης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη λέξη που υπάρχει σε αγγλικό λεξικό. Ωστόσο, επινοήθηκε από τον Everett Smith, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου "Οι Εθνικοί puzzlers ", το 1935 αποκλειστικά για το σκοπό της επινόησης μιας νέας'' μεγαλύτερης λέξης'' . Το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης χαρακτήρισε την λέξη ως μη αποδεκτή. Ωστόσο, φαίνεται επίσης στο Webster, στο Random House, στα Επιμελητήρια και άλλα λεξικά. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΕΞΗ : Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο ανακάλυψα ότι η μεγαλύτερη γερμανική λέξη που μαθαίνουν όσοι σπουδάζουν γερμανικά είναι Donaudampfschiffahrtsgesellschaftskapitän. Έχει 41 γράμματα και σημαίνει «καπετάνιος ατμοπλοϊκής εταιρείας στο Δούναβη». Είναι όμως αυτή η μεγαλύτερη γερμανική λέξη (das längste deutsche Wort);Donau


Σύμφωνα με το
about.com, δεν μπορούμε να μιλάμε για τη μεγαλύτερη γερμανική λέξη, αφού η γερμανική γλώσσα έχει την ικανότητα να σχηματίζει σύνθετες λέξεις πανεύκολα. Ακόμα και για πλάκα, μπορείς να φτιάξεις ένα μακρινάρι που δεν πρόκειται να βρεις σε κανένα λεξικό. Επιπλέον, στη γερμανική γλώσσα οι αριθμοί γράφονται ως μία λέξη. Π.χ. ο αριθμός 7.254, γράφεται siebentausendzweihundertvierundfünfzig, 38 γράμματα -φανταστείτε τι γίνεται με μεγαλύτερους αριθμούς!

Προς μεγάλη μου έκπληξη όμως διαπίστωσα ότι δύο από τις μεγαλύτερες εξακριβωμένα γερμανικές λέξεις έχουν σχέση με την αναισθησία και την κτηνιατρική. Ιδού:

Betäubungsmittelverschreibungsverordnung (41 γράμματα): κανονισμός συνταγογράφησης αναισθητικού

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz(63 γράμματα): (βαθιά αναπνοή) κανονισμός σήμανσης βόειου κρέατος και ανάθεση επιβλέποντος νόμου (ουφ!)

ΟΜΩΣ.......ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....

Η μεγαλύτερη λέξη στον κόσμο αναφέρεται στις 'Εκκλησιάζουσες' του Αριστοφάνη. Η λέξη αρχίζει στον στίχο 1.169 και αποτελεί μια ολόκληρη μαγειρική συνταγή που προφέρεται απνευστί επί σκηνής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για συνταγή κυκεώνα, 'αχταρμά' νεοελληνιστί, στην οποία το φαγητό είναι συνονθύλευμα τροφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αριστοφανική λέξη έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο στο ΒιΒλίο των Ρεκόρ "Guinness" . Αρχίστε να διαβάζετε!!!!Βαθιά ανάσα και παμε!!!

Λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατα-
κεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγω-
οσιραιοβαφητραγανοπτερυγών.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 σχόλια:

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it