Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Γίνε κι εσύ Αριανός...!!!!!

Ιστοσελίδα που θα επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνούν τον Άρη δημιούργησαν η ΝΑΣΑ και η Microsoft


Έναν διαδραστικό δικτυακό τόπο, ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν τον Κόκκινο πλανήτη δημιούργησαν η NASA και η Microsoft, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ και της παγκοσμίου φήμης εταιρείας λογισμικού.

Η ιστοσελίδα που ονομάζεται
"Be a Martian" (Γίνε ένας Αριανός) προσκαλεί το κοινό να βοηθήσει τους ερευνητές στη δουλειά τους, με το να βελτιώσουν για παράδειγμα τους χάρτες του Άρη.

"Ζούμε σε μία εποχή όπου όλος ο κόσμος μπορεί να είναι ένας εξερευνητής", δήλωσε ο Νταγκ Μακουίστον, επικεφαλής του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη της NASA, προσθέτοντας, ότι "οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν την ικανότητα να ενισχύσουν τις προσπάθειες των μελών των επιστημονικών ομάδων".

Για παράδειγμα, οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν να μετρήσουν τον αριθμό των κρατήρων του Άρη.

"Μία συνεργασία των χιλιάδων συμμετεχόντων μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να κάνουν τους χάρτες πιο ακριβείς", αναφέρει η ανακοίνωση της NASA και της Microsoft.

"Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία από τον Άρη και παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας στρατός παρατηρητών για να εξετάσουν αυτές τις πληροφορίες, η βοήθεια στην ταξινόμηση και την αποκρυπτογράφηση είναι πολύ σημαντική", δήλωσε ο Μισέλ Βιότι της NASA.

"Το ενδιαφέρον αυτής της εμπειρίας δεν είναι μόνο η ανακάλυψη του Άρη από το κοινό αλλά και η ενθάρρυνση πολλών ομάδων ανθρώπων να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα τα οποία οι υπολογιστές δε μπορούν επιλύσουν μόνοι τους", σημείωσε ο Μαρκ Μέρκιουρι, υπεύθυνος καινοτομίας της Microsoft.

Η
ιστοσελίδα περιέχει εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες από τον Κόκκινο πλανήτη, πολλές από τις οποίες δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ.

Όλα αυτά στο: http://beamartian.jpl.nasa.gov/welcome

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it