Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Από την... παράλυση στην Άρσεναλ


Ο Φλέτσερ Τολ προβάρει τη φανέλα της Αρσεναλ, αλλά πολύ πριν τα ΜΜΕ τον βαφτίσουν παιδί-θαύμα για τις επιδόσεις του στο γρασίδι, ο εξάχρονος πιτσιρικάς είχε κερδίσει τον χαρακτηρισμό με ένα μικρό, ιατρικό θαύμα.
Ως βρέφος ακόμη, στην ηλικία των 17 μηνών, ο Τολ διαγνώστηκε με οστεομυελίτιδα, η οποία τον χτύπησε στο δεξιό γοφό και απείλησε με ακρωτηριασμό το αγόρι.
Ο Φλέτσερ Τολ νίκησε ανάμεσα σε 40.000 αιτήσεις για το Arsenal Soccer School

«Είχε ξεκινήσει να περπατάει από οκτώ μηνών και ξαφνικά μια μέρα δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Ηταν σα να παρέλυσε. Δεν μπορούσε να σηκώσει κανένα βάρος στην δεξιά του πλευρά και όταν τον πήγαμε στο νοσοκομείο διαγνώστηκε με οστεομυελίτιδα», δήλωσε η μητέρα του Λίσα Τολ.
«Είναι μια σπάνια ασθένεια που καταστρέφει τα κόκκαλα. Είχε ήδη κάνει μια τρύπα στον γοφό του. Μας είπαν ότι αν δεν εμφανιζόταν τόσο νωρίς ίσως ο Φλέτσερ να έπρεπε να ακρωτηριαστεί στο πόδι. Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να παίξει ξανά ποδόσφαιρο ή να περπατήσει κανονικά», πρόσθεσε.


Μερικά χρόνια μετά ο μικρός Τολ όχι μόνο περπατά, αλλά έχει κερδίσει και τον χαρακτηρισμό «νέος Μπέκαμ» για τις ποδοσφαιρικές του επιδόσεις.
Ο Τολ πλέον προπονείται υπό τις οδηγίες του Μαρκ Εϊντζελ στην ποδοσφαιρική σχολή της Αρσεναλ στο Σπάλντινγκ, κερδίζοντας ανάμεσα σε 40.000 αιτήσεις λίγο μετά τα έκτα του γενέθλια.
«Βλέπω ένα υπέροχο μέλλον γι’ αυτόν σε επαγγελματικό επίπεδο. Ντριμπλάρει καταπληκτικά και οι εκτελέσεις φάουλ του μου θυμίζουν έναν νεαρό Ντέιβιντ Μπέκαμ», δήλωσε ο Εϊντζελ, άλλοτε ποδοσφαιριστής και νυν σκάουτερ ενώ ο πατέρας του μικρού δήλωνε περήφανα πως «οι προπονητές της Αρσεναλ μου είπαν ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης που έχουν δει σε αυτή την ηλικία».
Επιμέλεια: Κορίνα Ζερβάκη

Ο μικρός Φλέτσερ στην ηλικία των 2 κι ενώ είχε ήδη διαγνωστεί με οστεομυελίτιδα

Ο μικρός Φλέτσερ στην ηλικία των 2 κι ενώ είχε ήδη διαγνωστεί με οστεομυελίτιδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it