Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010

ΕΛΒΕΤΙΚΟΣ ΣΟΥΓΙΑΣ,ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!
Πολυεργαλείο ελβετικής επινοήσεως για στρατιωτική και πολιτική χρήση.
Το 1891 ο ελβετός επιχειρηματίας Καρλ Έλσενερ, ιδιοκτήτης εταιρείας που κατασκεύαζε ιατρικά εργαλεία, διαπίστωσε ότι οι σουγιάδες που χρησιμοποιούσε ο ελβετικός στρατός ήταν γερμανικής προέλευσης. Στην εποχή των εθνικισμών, θίχτηκε το ελβετικό του φιλότιμο και αποφάσισε να γίνει αυτός ο προμηθευτής του ελβετικού στρατού. Έπρεπε, όμως, να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό από τους Γερμανούς για να πάρει τη δουλειά. Κατασκεύασε, λοιπόν, ένα σουγιά με ξύλινη θήκη, που μέσα του χωρούσε όχι μόνο η λάμα του μαχαιριού, αλλά και κατσαβίδι, ανοιχτήρι κονσερβών και τρυπητήρι. Το πολυεργαλείο αυτό άρεσε στους ελβετούς στρατηγούς και γρήγορα αποτέλεσε στρατιωτικό εξάρτημα.
Ο Έλσενερ δεν έμεινε ικανοποιημένος από το δημιούργημά του και το 1896 το εμπλούτισε με δεύτερη λάμα, ανοιχτήρι μπουκαλιών (τιρμπουσόν) και ψαλιδάκι. Τον επόμενο χρόνο (12 Ιουνίου 1897) έσπευσε να κατοχυρώσει την εφεύρεσή του με σήμα την ασπίδα και τον ελβετικό σταυρό στο κέντρο της, αφού στην αγορά είχε εισέλθει και άλλος ανταγωνιστής. Η εταιρεία του ονομάστηκε «Βικτορινόξ» (Victorinox), από το όνομα της μητέρας του (Βικτώρια) και τα γαλλικά αρχικά inox για τον ανοξείδωτο χάλυβα (acer inoxydable). Η ανταγωνίστρια εταιρεία ονομαζόταν «Βενγκέρ» (Wenger) από το όνομα του ιδιοκτήτη της.
Η ελβετική κυβέρνηση ενθάρρυνε την ύπαρξη των δύο εταιρειών, που σήμαινε ανταγωνισμό και καλύτερες τιμές για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Το 2006 η «Βικτορινόξ» εξαγόρασε τη «Βενγκέρ» και έγινε η μόνη παραγωγός του πολυσουγιά στην Ελβετία, χωρίς να καταστεί μονοπώλιο, αφού υπάρχουν και άλλες εταιρείες στον κόσμο που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Κάθε χρόνο η «Βικτορινόξ» προμηθεύει με 50.000 κομμάτια τον ελβετικό στρατό και η λοιπή παραγωγή της διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο.
Με την πάροδο του χρόνου, ο ελβετικός σουγιάς εξελίχθηκε σημαντικά, με αποκορύφωμα τη συλλεκτική έκδοση του 2007, που περιλαμβάνει 85 εργαλεία για 110 χρήσεις στην τιμή των 1200 δολαρίων. Σήμερα, ένας ελβετικός σουγιάς περιλαμβάνει εκτός των κλασικών του εργαλείων, ψηφιακό ρολόι, ψηφιακό αλτίμετρο, μνήμη φλας και δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων MP3. Θεωρείται σχεδιαστικό αριστούργημα και εκτίθεται στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΟΜΑ) και στο Μουσείο Εφαρμοσμένης Τέχνης του Μονάχου.


MultiTools - Outrider Camouflage


ΣΟΥΓΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ


swiss army knife collection victoria
Τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν σηκώνουν αναλύσεις. Όποιος έχει $50.000 – $70.000 και γυναίκα που μπορεί να εκτιμήσει την νέα σειρά σουγιάδων της Victorinox τότε μπορεί να προχωρήσει άφοβα στο site για να δει τηνCollection Victoria, μια νέα σειρά για τον εορτασμό 120 χρόνων της εταιρείας. Χρυσός και πλατίνα σε 120 κομμάτια για όλο τον κόσμο.


ΣΟΥΓΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Ελβετικός Σουγιάς με Μνήμη USΒ

Νομίζω ότι όλοι ενθουσιαζόμαστε όταν βλέπουμε ένα σουγιά με το κλασσικό κόκκινο χρώμα και το λευκό σταυρό. Μα φυσικά μιλάμε για τους ελβετικούς σουγιάδες. Αυτό που έμενε, ήταν να συνδυαστεί η τεχνολογία με τις καθημερινές ανάγκες που μπορεί να καλύψει ο σουγιάς μας.

Είναι ο τέλειος συνδυασμός λειτουργικότητας και πρακτικότητας, ενώ η ποιότητα του είναι εκπληκτική. Συγκεντρώνει 4 σημαντικά εργαλεία, τα οποία ο κάθε gadgetάκιας πρέπει να έχει συνεχώς μαζί του (USB flash drive, LED φως, ελβετικό σουγιά και στυλό διαρκείας). Να συμπληρώσουμε ότι μαζί με τα εργαλεία, παίρνετε και την “μυθική” κατασκευαστική αξία και τα υλικά των Swiss Army Knifes, για τα οποία έγιναν γνωστοί σε όλο τον κόσμο οι συγκεκριμένοι σουγιάδες.

Το USB flash drive αποσπάται εύκολα, για ασφαλή μετακίνηση σε αεροπλάνα και για να περνάτε από την ασφάλεια επιτυχώς. Διατίθεται με χωρητικότητα: 4GB, 2GB, 1GB. Περιλαμβάνει λεπίδα, ψαλίδι και κατσαβίδι, ενώ στη συσκευασία παρέχεται καλώδιο ενός μέτρου.


Θα βρείτε αυτό το πρακτικό εργαλείο στο
www.thinkgeek.com και θα σας κοστίσει από 40 έως 70 Ευρώ (αναλόγως την χωρητικότητα)ΣΟΥΓΙΑΣ ΜΕ Mp3 Player

Normal multi-purpose Swiss Army knife with a MP3 Player with LCD display, 1 GB memory capacity, FM radio, 15 preset stations and 6 equalizer modes.ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΟΥΓΙΑΔΕΣMultiTools - Signature LaserMultiTools - SwissCard® Lite
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it