Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Καλλιθέα τώρα το μέλλον είναι εδώ!

photo

Αφορμή για αυτήν την ανάρτηση είναι ο χώρος του Ιπποδρόμου και της παραλίας των Τζιτζιφιών οι οποίοι ενοποιούνται και δημιουργούν τον μεγαλύτερο χώρο ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στην Ελλάδα!



Αρχικά ο τεράστιος αυτός χώρος θα αγοραζόταν από έναν ιδιώτη ο οποίος θα σπαταλούσε τα πολύτιμα στρέμματα έκτασης και θα τα μετέτρεπε σε ένα σύνολο οικοσυστημάτων. Για καλή μας τύχη όμως ο δήμος διεκδίκησε με επιμονή και συνέπεια αυτόν τον χώρο με σκοπό να πετύχει την αναβάθμιση και την αξιοποίηση του. Η ενοποίηση του Ιπποδρόμου και της παραλίας των Τζιτζιφιών δημιούργησε το Μητροπολιτικό Πάρκο Καλλιθέας. Στη διεκδίκηση αυτού του χώρου βοήθησε και ο Σταύρος Νιάρχος ( ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην χώρα ) με τη δωρεά 450 εκατομμυρίων ευρώ!


Το Μητροπολιτικό Πάρκο Καλλιθέας που είναι ένας ενιαίος χώρος 592 στρεμμάτων, θα περιέχει τέσσερα σύνολα έργων:


Α) Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που περιλαμβάνει ένα Πάρκο 170 στρεμμάτων με υδάτινο κανάλι 400 μέτρων, τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης.


B)
Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, 28 στρεμμάτων που περιλαμβάνει κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδότοπο και χώρους αναψυχής.

Γ)
Τη νέα αθλητική παραλιακή ζώνη των Τζιτζιφιών που περιλαμβάνει ναυταθλητική μαρίνα και ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, γήπεδο ποδοσφαίρου και γήπεδο beach volley, χώρους πρασίνου πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Δ)
Την Εσπλανάδα που συνδέει τα έργα και αποτελεί ιδανικό χώρο περιπάτου και υπαίθριων δραστηριοτήτων.

(μιλάμε πάντα για τεράστιες εκτάσεις)


Θεώρησα λοιπόν σωστό να σας ενημερώσω με αυτή την ανάρτηση για το μεγάλο έργο που ξεκινά από την πόλη μας με σκοπό να χαρίσει σε όλους την ποιότητα ζωής που αξίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it