Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σκέψεις ενός απλού ανθρώπου- Οι νέοι Σπαρτιάτες

Κωλόπαιδα? Αχαρακτήριστα? Βλαμένα? Ηλίθια? Ζώα? Μαλακισμένα ή θύματα προπαγάνδας??
Θεωρείτε τους παραπάνω χαρακτηρισμούς σκληρούς? Θα μπορούσα να γράψω μια σελίδα με τέτοιους χαρακτηρισμούς για τα παιδιά που έβαλαν φωτιά σε ένα σπίτι μεταναστών έξω από τη Σπάρτη. Την 5η Φεβρουαρίου τα παιδιά αυτά έριξαν βόμβες μολότοφ σε σπίτι μεταναστών λίγο έξω από τη Σπάρτη καίγοντας το ισόγειο του, ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.
Τα αίτια αδιευκρίνιστα Μπορώ ενδεικτικά να αναφέρω μερικά όπως η ξενοφοβία, η ρετσινιά της οποίας μας λερώνει όλους, η συσσωρευμένη βλακεία που κουβαλάμε ως λαός, η η προπαγάνδα ακροδεξιών και εθνικιστικών οργανώσεων θύματα της οποίας πέφτουν όλο και περισσότερα παιδιά.
Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο (θυμίζω την αντιρατσιστική πορεία στην Πανόρμου πριν από περίπου ένα μήνα όπου μαθητές από ένα λύκειο της περιοχής δεν δίστασαν να χτυπήσουν τους γείτονες τους και τους φίλους τους που μεγάλωσαν μαζί)
Η Σπάρτη μια φαινομενικά ήσυχη πόλη όπου ο μισός πληθυσμός της ψηφίζει δεξιές παρατάξεις (ΝΔ, Λάος και όχι λαός δεν είσαι εσύ ο λαός καρατζαφέρη. και ο λαϊκός σύνδεσμος Χ.Α. συγκέντρωσαν 53% των ψήφων) δεν είχε να αναφέρει πολλά τέτοια περιστατικά.
Το ερώτημα που δημιουργείται είναι που βρήκαν αυτά τα παιδιά βόμβες μολότοφ? Πάντως σίγουρα όχι σε κάποιο αγρόκτημα. Κάποιος τους τις προμήθευσε. Αλλά ποιος?
Οι γονείς αυτών των παιδιών δεν ντρέπονται?? Πως αντικρίζουν τους άλλους ανθρώπους στα μάτια?
Οι παππούδες μας πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες, εμείς ρατσιστές? Με ποια λογική? Ή μάλλον με ποιο δικαίωμα?? Με ποιο δικαίωμα πάει το κάθε βρωμόπαιδο και καίει το σπίτι των ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα? Πήγαν εκείνοι να του το κάψουν?
Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να αποκαλούνται Έλληνες?? Να σας θυμίσω ένα από τα πιο βασικά ιδανικά της αρχαίας Ελλάδας και μετά ξανασκεφτείτε το αν αξίζετε έστω στο ελάχιστο να αποκαλείτε τους εαυτούς σας Έλληνες.
Φιλοξενία. Ο Ξένιος Ζευς για όσους γνωρίζουν
Αλλά δεν φταίτε εσείς. Οι δάσκαλοι σας και το περιβάλλον που μεγαλώσατε φταίει που σας έκανε έτσι ζώα. Γιατί εσείς δεν έχετε κανένα δικαίωμα να αποκαλείστε άνθρωποι. Δεν έχετε ούτε λίγη ανθρωπιά μέσα σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it