Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Τη λήψη επιπλέον μέτρων για την προστασία από τον ήλιο συνέστησαν στους παραθεριστές οι Επίτροποι της ΕΕ για την Υγεία και για θέματα Καταναλωτών σε μια προσπάθεια περιορισμού της ανόδου των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος, κυρίως μεταξύ των παιδιών. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Καρκίνου του Δέρματος, η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου είναι η κύρια αιτία πρόκλησης καρκίνου του δέρματος σε μία στις τρεις περιπτώσεις που γίνεται διάγνωση κάποιας από τις μορφές του καρκίνου αυτού.
"Το μήνυμά μας προς τους καταναλωτές αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ σαφές: προφυλαχτείτε έξυπνα από τον ήλιο αυτό το καλοκαίρι και προστατευτείτε'' σημειώνει η Επίτροπος για την Υγεία Ανδρούλα Βασιλείου σε ανακοίνωσή της. Η Επίτροπος συμβουλεύει τους γονείς να μην επιτρέπουν την άμεση έκθεση των βρεφών και των παιδιών στον ήλιο καθώς η υπεριώδης ακτινοβολία εγκυμονεί αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου του δέρματος. Δύο είδη υπεριώδους ακτινοβολίας -η UVA, η οποία ευθύνεται για το μαύρισμα και η UVB που προκαλεί τα ηλιακά εγκαύματα.
Όπως δήλωσε η Επίτροπος για θέματα Καταναλωτών Μέγκλενα Κούνεβα, "δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως 100% προστασία από τον ήλιο, ή ασφαλές μαύρισμα". "Το πιο σημαντικό είναι οι παραθεριστές να γνωρίζουν ότι τα αντηλιακά φίλτρα προστασίας είναι μόνο ένα από μια σειρά μέτρων απαραίτητων για την αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο", σημείωσε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it