Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

4 Χρόνια ήταν πολλά


Σε λιγότερο από 1 μέρα θα ξέρουμε το δήμαρχο της Αθήνας για την επόμενη τετραετία. Ο Ομέρ Πρυώνης προηγείται του Γιώργου Καμίνη με 6 ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο το ποσοστό του απερχόμενου δημάρχου είναι χαμηλότερο κατά πολύ από το ποσοστό του πριν από 4 χρόνια που για κακή τύχη της Αθήνας έφτασε το 46% και έκανε τον Κακλαμάνη μονάρχη δίνοντας του έτσι την ευκαιρία να μη δίνει λογαριασμό σε κανένα και να αυθαιρετεί εις βάρος της πόλης. Αντίθετα ο πρώην Συνήγορος του Πολίτη καταγράφει ένα αξιοπρεπές ποσοστό της τάξης του 28%. Το ζητούμενο όμως είναι αύριο στις 14 του Νοέμβρη το ποσοστό του να ξεπεράσει το 50% ώστε να μπορέσει να δει άσπρη μέρα ο δήμος της Αθήνας και ιδίως το ιστορικό κέντρο, το οποίο η υπάρχουσα δημοτική αρχή το άφησε στη μοίρα του. Είναι τραγικό να ξεπερνάει αυτός ο δήμαρχος σε ποσοστό τον αντίπαλο του Γιώργο Καμίνη. Το πρόβλημα είναι διπλό.
1. Γιατί εξακολουθεί ο δήμιος της Αθήνας να προηγείται στην εκλογική αναμέτρηση άσχετα ποιος είναι ο αντίπαλος του.
2. Πως γίνεται ένας άνθρωπος σαν τον Γιώργο Καμίνη να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 28%; Δεν ντρεπόμαστε λίγο;
Ο Νικήτας κατεβάζει υποψήφιο του τον Ψηνάκη και ο Καμίνης τον Τομπάζη. Και ψηφίζουμε ποιον? Τον Ψηνάκη?
Καλώς ή κακώς οι εκλογές αυτές έλαβαν αντιμνημονιακό χαρακτήρα και πολλοί από την αντιπολίτευση το χρησιμοποίησαν ως σύνθημα τους στον προεκλογικό τους αγώνα. Εσείς κύριε Κακλαμάνη είχατε θράσος να το χρησιμοποιήσετε ως σύνθημα? Να σας θυμίσω ότι ήσασταν υπουργός Υγείας? Βουλευτής περισσότερες από μία φορές και δήμαρχος Αθηναίων. Είστε άφθαρτος εσείς? Δεν έχετε κλέψει τίποτα.
Αλλά ας περάσουμε στο δημαρχιακό σας έργο. Η πόλη ΒΡΩΜΑΕΙ και όταν σας το λένε πολίτες απαντάτε με περισσεία σοβαρότητας ότι αν δεν γουστάρουμε να φύγουμε. Να αλλάξουμε πόλη επειδή είστε ΑΧΡΗΣΤΟΣ? ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ? Ε όχι.
Από τα 450.000.000 που πληρώνουμε για δημοτικά τέλη επενδύονται τα 300.000.000 και τα υπόλοιπα αγνοούνται. Που πηγαίνουν?
Αγοράσατε πλαστικούς κάδους για να μην καίγονται στις πορείες Πόσο μυαλό θέλει κάποιος για να καταλάβει ότι οι κάδοι που δεν καίγονται δεν είναι οι πλαστικοί αλλά οι σιδερένιοι.
Στην παντελή έλλειψη κάδων ανακύκλωσης έχουν γίνει πολλές αναφορές και παράπονα αλλά η αδιαφορία από τη δημοτική αρχή είναι προκλητική
Πως μπορεί κανείς να ζήσει σε μία πόλη όπου είναι εγκαταλελειμμένη στην τύχη της, όπου ο δήμαρχος της είναι ανύπαρκτος και όταν κάνει κάτι είναι είτε να κόβει τα τελευταία δέντρα είτε να προσέχει το Κολωνάκι?
Είσαι ξεφτίλας Νικήτα Κακλαμάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it