Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Βραβεία αντινόμπελ 2010



Όπως τα προηγούμενα χρόνια (2007, 2008, 2009) έτσι και φέτος απονεμήθηκαν τα βραβεία αντινόμπελ μία εβδομάδα ακριβώς πριν την απονομή των κανονικών βραβείων νόμπελ. Τα βραβεία αυτά απονέμονται από το περιοδικό “Χρονικά Απίθανης Έρευνας” σε ανθρώπους των οποίων το έργο πρώτα κάνει τους υπόλοιπους να γελάνε και μετά να σκέπτονται…

Αναλυτικά τα βραβεία:

Μηχανικής: Karina Acevedo-Whitehouse (Βρετανία) και συνεργάτες για τη νέα μέθοδο συλλογής δειγμάτων ρινικής βλέννας και αέρα εκπνοής από θαλάσσια κήτη, χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριζόμενο ελικόπτερο. Το ελικόπτερο αυτό πετά πάνω από μια φάλαινα καθώς αναδύεται και πιάνει την εκπνοή της φάλαινας σε τρυβλία πετρί (κυλινδρικά πιάτα που χρησιμοποιούνται από τους βιολόγους για την καλλιέργεια μικροοργανισμών) τα οποία είναι συνδεδεμένα στην κάτω πλευρά του ελικοπτέρου.

Βιολογίας: Libiao Zhang (Κίνα) και συνεργάτες, για την καταγραφή της συνήθειας του στοματικού σεξ σε νυχτερίδες των φρούτων. «Οι παρατηρήσεις μας είναι οι πρώτες που δείχνουν ότι υπάρχει συστηματική πεολειχία σε ενήλικα ζώα πλην του ανθρώπου» έγραφαν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση PLoS One.

Ιατρικής: Simon Rietveld (Ολλανδία) και συνεργάτες για την ανακάλυψη ότι μια βόλτα με το ρόλερ-κόστερ του λούνα παρκ μετριάζει τα συμπτώματα του άσθματος.

Σχεδιασμός Μεταφορών: Toshiyuki Nakagaki (Ιαπωνία) και συνεργάτες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μύκητες που σχηματίζουν γλίτσα για να προσδιορίσουν τις βέλτιστες διαδρομές στις σιδηροδρομικές τροχιές.

Φυσικής: Lianne Parkin (Νέα Ζηλανδία) και συνεργάτες, για τη διαπίστωση ότι όσοι φορούν κάλτσες πάνω από τα παπούτσια είναι πιο απίθανο να γλιστρήσουν στον πάγο.

Ειρήνης: Richard Stephens (Βρετανία) και συνεργάτες, για την επιβεβαίωση της παλιάς πεποίθηση ότι κάποιος που έχει χτυπήσει και πονάει ανακουφίζεται βρίζοντας.

Δημόσιας Υγείας: Manuel Barbeito (ΗΠΑ) και συνεργάτες, οι οποίοι απέδειξαν μέσω πειράματος ότι τα μούσια των ερευνητών συγκεντρώνουν μικρόβια.

Οικονομικών: Στα στελέχη και τους διευθυντές των Lehman Brothers, Goldman Sachs, AIG, Bear Stearns, Merril Lynch και Magnetar για τη δημιουργία και προώθησης νέων επενδυτικών τακτικών.

Χημείας: BP, ερευνητή των πετρελαιοκηλίδων Eric Adams (ΗΠΑ) και συνεργάτες, για τη διάψευση της παλιάς πεποίθησης ότι το νερό και το πετρέλαιο δεν αναμειγνύονται.

Διοίκησης Επιχειρήσεων: Alessandro Pluchino (Ιταλία) και συνεργάτες, οι οποίοι απέδειξαν μαθηματικά ότι οι εταιρίες και οι οργανισμοί γίνονται αποτελεσματικότεροι όταν οι προαγωγές δίνονται στην τύχη.

Πηγή : http://tvxs.gr/

2 σχόλια:

  1. Ουάου, οι πληροφορίες έχουν ενδιαφέρον. :Ρ

    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε 4 λεπτά πες μας και ένα καλημέρα να αρχίσει καλά η μέρα μας!Όντως κάποιες έρευνες είναι αξιοπερίεργες ,άλλες αστείες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it