Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Δήμος Αθηναίων-Τέλος στην αυθαιρεσία


Επιχείρηση σκούπα το πρωί της Πέμπτης από τον Δήμο Αθηναίων, συνεργεία του οποίου μάζεψαν τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Αθήνας, σε μία προσπάθεια να απελευθερωθεί χώρος για τους πεζούς και να σταματήσει η αυθαιρεσία της παράνομης κατάληψης.
Σειρά έχει το Παγκράτι και άλλες περιοχές με παρόμοιο πρόβλημα, καθώς και με μπαρ που έχουν μεταβληθεί παράνομα σε κλαμπ με δυνατή μουσική, που κάνει τις νύχτες των περίοικων, κάθε άλλο παρά ευτυχισμένες.
"Οι καταστηματάρχες πρέπει να κατανοήσουν ότι οι πεζόδρομοι και οι κοινόχρηστοι χώροι ανήκουν σε όλους τους πολίτες και δεν έχει κανείς δικαίωμα να εμποδίζει την ελεύθερη διέλευσή τους" είπε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Νίκος Βαφειάδης, ενώ σημείωσε ότι "οι επανειλημμένες συστάσεις προς τους καταστηματάρχες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα οπότε και αποφασίστηκε να προβεί ο δήμος σε άμεσες ενέργειες κατά της παράνομης χρήσης των κοινόχρηστων χώρων".


Ανεξέλεγκτη κατάσταση
Η κατάσταση στο κέντρο παρέμενε ανεξέλεγκτη από τα τραπεζάκια των μπαρ, καφέ και εστιατορίων, τα οποία έχουν εξαπλωθεί παντού, αναγκάζοντας τους πεζούς να επιδίδονται κυριολεκτικά σε σλάλομ. Τα μέτρα του Δήμου Αθηναίων, που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, δεν φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, καθώς οι καταστηματάρχες εξακολουθούν με τις αυθαίρετες κατασκευές των μαγαζιών τους να καταλαμβάνουν κάθε εκατοστό ελεύθερου πεζοδρομίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό ο Δήμος Αθηναίων γέμισε δύο φορτηγά με τραπεζοκαθίσματα που μάζεψε από το Γκάζι.
Το σκηνικό, όμως, παραμένει το ίδιο. Χαρακτηριστική περίπτωση της απόλυτης αναρχίας που επικρατεί, είναι η οδός Υμηττού στο Παγκράτι, στην οποία οι αυθαίρετες κατασκευές των καφέ έχουν κλείσει σχεδόν ολόκληρο το πεζοδρόμιο.
Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας στους Αμπελοκήπους, οι ταβέρνες έχουν  οικειοποιηθεί μέχρι και δρόμο, ενώ στην οδό Βουτάδων στο Γκάζι τα τραπεζοκαθίσματα των μπαρ καθιστούν την πρόσβαση αδύνατη.
Πεζόδρομοι στο Κολωνάκι, το Θησείο, το Μοναστηράκι, την Πλάκα, οι οποίοι υποτίθεται ότι προορίζονται για περίπατο έχουν καταληφθεί από τραπεζάκια, μηχανάκια και πλανόδιους.
Συνολικά σε 6.500 καταγραφές εξωτερικών χώρων που έχουν τραπεζοκαθίσματα είχε προχωρήσει το τελευταίο διάστημα ο δήμος."Παράλληλα, έχουμε βάλει σε εφαρμογή τα ηχόμετρα που ελέγχουν την ηχορύπανση και ετοιμαζόμαστε να κλείσουμε προειδοποιητικά από 10 έως 30 ημέρες συνολικά 10 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Παυλή στην περιοχή Πανόρμου", αναφέρει ο Παπαδάκης, συμπληρώνοντας πως η πρόθεση του δήμου δεν είναι να κλείσει τα μαγαζιά.
Ο νόμος ορίζει ότι στις τρεις μηνύσεις, το κατάστημα κλείνει από 10 έως 60 ημέρες. Αν σφραγιστεί τρεις φορές, τότε γίνεται ανάκληση της άδειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it