Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας τέννις (11 ώρες!)

Τελικά ολοκληρώθηκε χθες η αναμέτρηση του Αμερικανού Τζον Αϊσνερ με τον Γάλλο Νικολά Μαού για τον Α΄ γύρο του Γουίμπλεντον, η οποία είναι πλέον αυτή με τη μεγαλύτερη διάρκεια σε αγώνα τένις στον κόσμο, καθώς οι δύο αθλητές συμπλήρωσαν 11 ώρες και πέντε λεπτά στο κορτ (το 5ο σετ, μάλιστα, διήρκησε 8 ώρες και 11 λεπτά!)






Παγκόσμιο ρεκόρ διάρκειας

Ο αγώνας είχε αρχίσει την Τρίτη και διακόπηκε λόγω σκότους μετά την ολοκλήρωση του τέταρτου σετ, με τους δύο τενίστες ισόπαλους 2-2. Χθες Αϊσνερ και Μαού ξαναβρέθηκαν στο γήπεδο για να ολοκληρώσουν το ματς, αλλά τελικά ανανέωσαν εκ νέου το ραντεβού τους για την Πέμπτη 24/6 (πάλι λόγω σκότους), καθώς το σκορ στο πέμπτο σετ ήταν 59-59. Τελικά ο Αμερικανός ήταν ο νικητής, αφού επικράτησε του Γάλλου στα γκέιμ με 70-68. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο Γουίμπλεντον και στο Ρολάν Γκαρός, το τελευταίο σετ (πέμπτο στους άνδρες, τρίτο στις γυναίκες) δεν έχει τάι-μπρέικ και, προκειμένου να αναδειχθεί νικητής, πρέπει κάποιος από τους δύο αντιπάλους να πάρει διαφορά δύο γκέιμ.
«Είμαι λίγο κουρασμένος» δήλωσε αστειευόμενος μετά τη λήξη του αγώνα ο Αϊσνερ, ο οποίος επικράτησε με 3-2 σετ (6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68), και συνέχισε: «Όταν παίζεις έναν αγώνα σαν κι αυτόν, με μια ατμόσφαιρα όπως αυτή, δεν αισθάνεσαι κουρασμένος. Το κοινό ήταν φανταστικό. Αυτός (σ.σ. ο Μαού) είναι ένας απόλυτος πολεμιστής. Θέλω να μοιραστώ αυτήν την ημέρα μαζί του, ήταν μια απόλυτη τιμή. Του εύχομαι το καλύτερο και να τον αντιμετωπίσω ξανά, αλλά να μη λήξει... 70-68!»
Για την ιστορία, το προηγούμενο ρεκόρ μεγαλύτερης διάρκειας αγώνα τένις ήταν μόλις έξι ώρες και 33 λεπτά και είχε σημειωθεί στην αναμέτρηση του Ρολάν Γκαρός του 2004 μεταξύ των Γάλλων Φαμπρίς Σαντορό και Αρνό Κλεμάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it