Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΥ ΣΑΛΙΒΑΝ




«Το θαύμα της Αννυ Σάλιβαν» του Ουίλιαμ Γκίμπσον, το έργο που συγκίνησε κοινό και κριτικούς την περσινή θεατρική χρονιά, επαναλαμβάνεται και φέτος, από τις 15 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΑΛΦΑ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου, μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και με την Πέγκυ Τρικαλιώτη στον ομώνυμο ρόλο.
Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν, του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον είναι ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά έργα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο θεματικός του άξονας εμπνέεται από μια αληθινή, όσο και συγκλονιστική, ιστορία που συνέβη στον αμερικάνικο Νότο στα τέλη του 19ου αιώνα. Ηρωίδες του έργου είναι δυο γυναίκες που αποτελούν πρότυπα για την παγκόσμια κοινότητα των ατόμων με αναπηρία, αλλά και πρότυπα θέλησης και πίστης στην προσπάθεια για όλους τους ανθρώπους η Έλεν Κέλλερ και η δασκάλα της, Άννυ Σάλιβαν.
Το Θαύμα της Άννυ Σάλιβαν είναι το θαύμα της ανθρώπινης προσπάθειας, της προσήλωσης και της επιμονής στο αποτέλεσμα. Σε μια τέτοια εκδοχή, λοιπόν, δεν χωρούν οι μελοδραματισμοί. Η προσπάθεια απαιτεί ιδρώτα και όχι δάκρυα. Η προσπάθεια είναι μια μάχη, με τον εαυτό σου και με τους άλλους.
Κι όπως λέει η Άννυ κάποια στιγμή: «Στην αγάπη και στον πόλεμο, όλα επιτρέπονται...»
Σκηνοθεσία:
Γιάννης Διαμαντόπουλος
Μουσική:
Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά-κοστούμια:
Ντόρα Λελούδα
Φωτισμοί:
Ανδρέας Σινάνης
Κίνηση:
Μαρκέλλα Μανωλιάδη

Διανομή:
Άννυ Σάλιβαν:
Πέγκυ Τρικαλιώτη
Έλεν Κέλλερ:
Αναστασία Τσιλίμπιου
Δήμητρα Δουμένη
Λοχαγός Κέλλερ:
Θωμάς Κινδύνης
Κέιτ Κέλλερ:
Γεωργία Μαυρογιώργη
Γιατρός Ανάγνος:
Πάνος Χατζηκουτσέλης
Υπηρέτρια:
Θεοδώρα Βουτσά
Τζέιμς Κέλλερ:
Ορέστης Σοφοκλέους
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Απόγ: Τετ. (λαϊκή) 7 μ.μ., Σάβ. 6 μ.μ. Βραδ: Πέμ.-Σάβ. 9.15 μ.μ., Κυρ. 8 μ.μ. € 24, λαϊκή: € 18, φοιτ.: € 16. Διάρκεια: 120'
Θέατρο Άλφα
Στέφανος Ληναίος-Έλλη Φωτίου
Πατησίων 37 & Στουρνάρη
Τηλ.: 2105238742
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ: http://www.athinorama.gr/theatre/data/performances/default.aspx?id=2006729  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it