Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Οι Άραβες τρελάθηκαν

ΝΤΟΥΜΠΑΪ. Ο πυρετός για το «ψηλότερο κτίριο του κόσμου» κατέλαβε και πάλι το Ντουμπάι. Προτού καλά καλά ολοκληρωθεί ο «Μπουρτζ Ντουμπάι» ύψους 818 μέτρων, ο κατασκευαστικός κολοσσός Νakheel έχει ήδη στα σκαριά άλλον έναν ουρανοξύστη, το ύψος του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 μέτρα. Η νέα υπερσύγχρονη κατασκευή θα καταρρίψει όλα τα ρεκόρ- θα αποτελείται από 200 ορόφους και θα δεσπόζει στο νέο λιμάνι του Αμπού Ντάμπι.

Το κτίριο, η κατασκευή του οποίου θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία, θα βρίσκεται στο κέντρο μιας έκτασης όπου η κρατική εταιρεία Νakheel σκοπεύει να κατασκευάσει στο ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της πόλης που είναι γνωστό ως «Νέο Ντουμπάι».

Η περιοχή στην οποία πρόκειται να κατασκευαστεί εκτείνεται ανάμεσα σε δύο τεχνητά νησιά, σχήματος φοίνικα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί επίσης από τη Νakheel. Ο συνολικός σχεδιασμός προβλέπει την κατασκευή μαρίνας και 40 πύργων οι οποίοι θα αποτελούνται από 90 ορόφους ο καθείς.

Ο υψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου θα αποτελείται από 200 ορόφους, 19.000 διαμερίσματα και πέντε διαφορετικά μικρο-κλίματα. Η θερμοκρασία στους επάνω ορόφους θα είναι ως και 10 βαθμούς χαμηλότερη από ό,τι στους κάτω ορόφους. Περί τους 150 ανελκυστήρες μεγάλης ταχύτητας θα επιτρέπουν στους επισκέπτες να βλέπουν το ηλιοβασίλεμα δύο φορές- μία από την είσοδο και μία από την κορυφή του κτιρίου.

Ο Πύργος Νakheel θα αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά κτίρια τα οποία θα ενώνονται σε διάφορα σημεία γύρω από ένα ανοικτό αίθριο.

Το σύμπλεγμα θα διαθέτει χιλιάδες χώρους στάθμευσης, γραφεία και διαμερίσματα κατοικιών. Αναμένεται ότι 100.000 άνθρωποι θα ζουν και θα εργάζονται εκεί. Στην κορυφή του προβλέπεται η λειτουργία υπερπολυτελούς ξενοδοχείου 100 δωματίων. Η διεθνής οικονομική κρίση δεν φαίνεται να έχει αγγίξει το Ντουμπάι, από τις πιο κοσμοπολίτικες περιοχές του αραβικού κόσμου. Ο κυβερνήτης σεΐχης
Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, με προσωπική περιουσία 18 δισ. δολάρια, είναι από τους χρηματοδότες του ουρανοξύστη. Δείτε κι αυτό το βίντεο με όλους τους ψηλότερους ουρανοξύστες. Αξίζει να το δείτε!!!!!!!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=4h9cRYcJ3gs&feature=player_embedded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it