Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Βουλευτές

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ


Όσοι από σας αγοράζετε την Καθημερινή ίσως να είδατε το Κ (περιοδικό ) της κυριακής 26/9/10 και το πρωτοσέλιδο <ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ >...και να διαβάσατε το αφιέρωμα του Νίκου Βαφειάδη..ας τα μάθετε όσοι δεν έπεσε στα χέρια σας ..!!!
Μέσα στις 3 βδομάδες που έζησε ο συνεργάτης της Καθημερινής μέσα στην βουλή κατέγραψε τα χάλια αυτών των ..........? και των υπαλλήλων τους .....
εν μέσω κρίσης αναφέρω συνοπτικά τι αποφάσισαν για τούς ευατούς τους πάρτε μία γεύση όσοι δεν γνωρίζετε το μέγεθος........

Παρόλες τις φαινομενικά αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους θα δεί λέει κανείς στούς διαδρόμους πώς όλοι χαριεντίζονται μεταξύ τους . Άλλωστε τα πολιτικά κόμματα δεν πλήτονται οικονομικά απο την κρίση, γιατί κυβερνητική απόφαση αύξησε κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης τους η οποία απο τα 37 εκατ.ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ.ευρώ . Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρωστούν 36 εκ.ευρώ στο ελλην.δημόσιο και 245 εκ.ευρώ στις τράπεζες.

Πάμε τώρα στούς βουλευτές .....

Το 2010 οι 300 θα μοιραστούν 42,5 εκατ.ευρώ. Συνεπώς ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα.Περίπου 35 εκατ.ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι των θανόντων και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών.Άλλο ένα κονδύλι 4,3 εκατ.ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.Ολοι γνωρίζουμε ότι για κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόλις 4 χρόνια θητεία ενώ πρίν το 1993 συνταξιοδοτούνται απο τα 55 χρόνια. Ο σαρωτικός νόμος για το ασφαλιστικό δεν άγγιξε στο ελάχιστο τούς επαγγελματίες της πολιτικής. Οι συνταξιούχοι βουλευτές είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη απο το επάγγελμα που ασκούσαν εφόσον δεν εργάζονται στο δημόσιο ή και τρίτηστην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές πρώην δήμαρχοι ή πρώην Νομάρχες (χορηγίες).

Θέλετε και άλλο ....πάμε...!!

Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη. Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται απο το Γεν.Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στου συνταξ.βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ.ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25% ενώ το άλλο 75% θα καταβληθεί το Μάιο του 2011) όταν η άλλη πληγή των Ελλήνων οι δικαστές αύξησαν τούς μισθούς τους κατά περίπου 80%.Είναι πάγια μέθοδος των συνταξ.βουλευτών όταν οι ανώτεροι δικαστικοί διεκδικούν και δικαιώνονται να ακολουθούν και αυτοί τον ίδιο δρόμο και να τα παίρνουν.

Εχει και άλλο αν δεν κουραστήκατε...!!

Τα 300 καμάρια μας δεν πληρώνουν ούτε το κινητό τους καθώς δικαιούνται ένα κινητό τηλ.μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ) αυτοκίνητο (το μισθώνει η βουλή με λίζινγκ) δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τούς βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως) γραφείο εκτός βουλής γραφική ύλη ταχυδρομική ατέλεια , ατελώς και στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοϊα καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για τον νομό τους, εφόσον είναι 200χλμ απο την Αθήνα.
Έχουν την δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων απο την Βουλή και χαμηλότοκα απο τις τράπεζες .Και βέβαια κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του 4 δημοσίους υπαλλ.αποσπασμένους κα μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη ο οποίος πληρώνεται απο την βουλή ...δηλ. 300 βουλευτές + 300 συνεργάτες.....!!
πλήρωνε κορόιδο Έλληνα τούς ειδήμονες που πτώχευσαν την χώρα.......

Οι υπάλληλοι της βουλής... Δεν φτάνουν λέει οι καρέκλες......

Εκτός απο τούς 1200 αποσπασμένους δημ.υπαλ. και τούς επιστημ.συνεργάτες υπάρχουν και άλλοι 1340 που έχουν προσληφθεί χωρίς διαγωνισμό (οι ημέτεροι δηλ.) στο μόνιμο προσωπικό της βουλής. Θα στοιχίσουν το 2010 στο ελλην.δημόσιο 54 εκατ.ευρώ και ο νεωπροσλαμβανόμενος με υποχρεωτική εκπαίδευση (πχ καθαρίστριες) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως, Όλοι οι υπάλληλοι συνολικά το 2010 θα στοιχίσουν στο ελληνικό δημόσιο 106 εκατ.ευρώ.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους διότι αν έρχονταν όλοι θα εδημιουργήτο το αδιαχώρητο καθώς δεν έχουν καρέκλα να κάτσουν. Είχα λέει ο δημοσιογράφος την ευκαιρία να δώ με τα μάτια μου ότι μόλις έβγαινε κάποιος για τσιγάρο αμέσως την θέση του στην οθόνη του κομπιούτερ ακινητοποιημένη στο facebook καταλάμβανε κάποιος άλλος.

Οι δύο επιπλέον μισθοί τους δηλ ο 15ος και ο 16ος ενσωματώθηκαν τελευταία, με την μορφή επιδόματος στην βασική αποζημίωση και είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή εξαιρέθηκαν (αυτοί και όσοι προσληφθούν) απο την υποχρωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας ασφάλισης το χρεωκοπημένο δηλ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτό που θα μπούμε όλοι μας. Συνταξιοδοτούνται από 28,5 χρόνια ενώ εμείς στα 40 χρόνια, και λαμβάνουν απο το ταμείο αρωγής της βουλής ΕΦΑΠΑΞ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 με 150.000) ευρώ ο καθένας.

Επίσης απο την βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο που υπηρετούν ) ενώ καταβάλλεται και ειδικό επίδομα σε όλους τούς αστυνομικούς που φρουρούν το κοινοβούλιο... Στούς 70 κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους έχει παραχωρηθεί προσωπικός χώρος στάθμευσης και τούς δίδεται καινούργιο laptop σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Εχουν επίσης την δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο στην μεριά του κήπου και δημιουργείται και άλλος γιατί δεν φτάνει, σε κτίριο στην Πλάκα του υπ.πολιτισμού, και βέβαια γυμνάζονται όλοι μαζί υπάλληλοι συνεργάτες βουλευτές στο άρτια εξοπλισμένο ακόμα και με χαμάμ δωρεάν γυμναστήριο με τούς εννέα γυμναστές.

Ο νόμος προβλέπει ότι εάν απουσιάσει βουλευτής αδικαιολόγητα σε περισσότερες απο 5 συνεδριάσεις τον μήνα θα παρακρατείται το 1/30 του μισθού του. Στην πράξη όμως ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται κα ψηφίζονται με άδεια έδρανα ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί.

Κανένας έλεγχος στο πόθεν έσχες και στούς τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών ενώ οι μετοχές ετσι και αλλιώς είναι ανώνυμες. Και όπως όλοι ξέρετε τα αδικήματα τους παραγράφονται επικαλούμενοι την βουλευτική τους ασυλία και ο νέος δήθεν κανονισμός της βουλής αναφέρει ότι θα ερευνάται το αδίκημα μόνο όταν έχει σχέση με την πολιτική του δραστηριότητα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό τελικά μπήκε ο ίδιος φυλακή έπειτα απο αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής ο οποίος λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε......!!!!!!

Κάποιοι λένε σωστά να μην ψηφίζουμε τα μεγάλα κόμματα αλλά εύλογα ρωτώ μήπως σε όλα αυτά δεν είναι και οι βουλευτές των αριστερών κομμάτων που υπερασπίζονται τον φτωχό εργάτη μήπως του ΛΑΟΣ οι οικολόγοι πάνε πίσω.... ; μήπως μας δουλεύουν κανονικά ; Βγήκε έστω ένας μέσα στην οικονομική κρίση και ένα εκατομμύριο ανέργους να αρνηθεί τις υπέρογκες αυτές απολαβές και να τις καταγγείλει ; ...έχει κανείς από τούς 300 συνείδηση....;

Και κάτι για το μνημόνιο ...όπως όλοι φαντάζομαι γνωρίζετε, ψηφίστηκε σαν νομοσχέδιο με απαίτηση 151 ψήφους και όχι σαν διεθνής σύμβαση όπως και είναι που θέλει 180 ψήφους αλλά και την επομένη της ψηφισής του ψηφίστηκε αντισυνταγματική τροπολογία -προσθήκη που έλεγε ότι οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν απο τη στιγμή της υπογραφής τους χωρίς να χρειάζεται κύρωση απο το Kοινοβούλιο ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.

Τα συμπεράσματα δικά σας....!!

Ιωάννης Καπποδίστριας

«Εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Και ο Εμμανουήλ Ροΐδης, λόγιος, συγγραφέας και δημοσιογράφος είχε πει: «Η Ελλάς εδαπάνησε άπαν το χρήμα του λαού, αντί έργων χρησίμων, εις συντήρησιν κοπαδίoυ κομματικών κηφήνων, χάριν του οποίου στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου». Θα τρίζουν τα κόκκαλά τους.

Ο Γιάννης Τασσιόπουλος στο «Μετρό Ελλάδα», μεταξύ των άλλων, έγραφε πρόσφατα για τα κόμματα: «Αν τα πολιτικά κόμματα της χώρας λειτουργούσαν με το νομικό καθεστώς που λειτουργούν σε όλον τον κόσμο οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες θα τους είχαν κατασχέσει ό,τι είχαν και δεν είχαν στην κατοχή τους.».

Άναυδη έμεινε η διεθνής Κοινή Γνώμη για τις ταραχές στη χώρα μας από τα επώδυνα μέτρα κατά του λαού και ιδιαίτερα κατά των συνταξιούχων και την εξαθλιωμένη οικονομική μας κατάσταση. Η Ελλάδα γίνεται τελικά η χώρα με τους πάμφτωχους Έλληνες και τους πάμπλουτους πολιτικούς.
Σύμφωνα εξάλλου με γκάλοπ της Πρωτοποριακής διαδυκτιακής έρευνας, F.S. (6-6-2010), «το 96% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι βουλευτές μετά την εκλογή τους δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους, ότι ενδιαφέρονται κυρίως για τα συμφέροντά τους». Το υπόλοιπο 4% αποτελεί το σόι, εξ αίματος, εξ αγχιστείας και τα επιστήθια φιλαράκια.

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/

Σκέψεις ενός απλού ανθρώπου- Η ελπίδα της Αττικής

Μετά από εξάμηνη αποχή από τον ιστόχωρο επανέρχομαι δριμύτερος για να στηρίξω αυτόν τον ΑΓΙΟ άνθρωπο τον εξαίσιο, τον αιρετό, συνετό και κυριώς λογικό άνθρωπο.
Άδωνη Γεωργιάδη εθνοσωτήρα ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
Σε εκλιπαρώ πάρε και αυτή τη λαμπρή σου σύζυγο και κάν' την αντιπεριφερειάρχη. Σε ικετεύω.
Μεγάλε αρχηγέ, σε στηρίζει το έθνος σύσσωμο στο έργο σου. Πρέπει να φέρεις αυτά τα μαγικά σπρέι που μόνο εσύ και ο Πανοραμίξ γνωρίζεις πως κατασκευάζονται για να διώξουμε τους ξένους.
Η εθνοκάθαρση προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Τολμώ να ζητήσω από ΄σενα, ω μεγάλε Ηγέτη, να διώξεις από τα πάτρια εδάφη και κάτι απόβλητα της κοινωνίας που είναι άπλυτοι, ανθέλλην ες, σκουλήκια και οπαδοί της νέας τάξης πραγμάτων που αποβλέπει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στον αφανισμό του λαμπρού ελληνικού έθνους.
Στο πρόσωπο σου οι Έλληνες βλέπουν τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Κολοκοτρώνη και τον Σόλωνα μαζί. Όλα είσαι εσύ μεγάλε αρχηγέ. Είσαι ένας σπάνιος πολιτικός που διακρίνεσαι από σωφροσύνη, διορατικότητα και κυρίως ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ (προς τους Έλληνες μόνο)
Αυτά τα σκουλήκια οι ξένοι να φύγουν όπως σωστά λες. Δεν τους θέλουμε. Τι σχέση έχουν με το έθνος μας??
Οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες και εμείς φασίστες? Ε άμα είναι έτσι, μπουμπούκο μας αξίζεις..

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Το παραμύθι - FF.C.

Ένα από τα ελάχιστα τραγούδια που λένε κάτι σημαντικό,έξω από τα δόντια,ντόμπρα μέσα στη σαπίλα της σημερινής μουσικής για τη σαπίλα του κόσμου......

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ανοίγουν μία πλατεία σε 6 δευτερόλεπτα!

Ένα στρέμμα θα ελευθερωθεί με την κατεδάφιση του κτιρίου του ΝΑΤ

Μόλις έξι δευτερόλεπτα θα περάσουν από τη στιγμή που θα ακουστεί το μεγάλο «μπαμ». Οι πέντε όροφοι του κτιρίου τού ΝΑΤ θα σωριαστούν στοέδαφος και όταν το τεράστιο σύννεφο σκόνης κατακαθήσει, μία καινούργια πλατεία 1.000 τ.μ.
θα ξεπροβάλει σε απόσταση αναπνοής από την Ομόνοια κοντά στο Εθνικό Θέατρο.

Ήταν θεοσκότεινα μέσα στο παλιό κτίριο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου όταν την περασμένη Πέμπτη, εξειδικευμένοι μηχανικοί του Δήμου Αθηναίων και εμπειρογνώμονες εξέταζαν πιθαμή προς πιθαμή τους ορόφους. Στους τοίχους διαγράφονταν οι ρωγμές από τον μεγάλο σεισμό του 1999, οι σοβάδες είχαν ξεκολλήσει από τις κολόνες, φθαρμένα τα μωσαϊκά, σκουριασμένα και σπασμένα τα παράθυρα. Πέντε όροφοι με συνολικό εμβαδόν περίπου 5.000 μέτρα. Μερικά γκαζάκια και πεταμένα κουρέλια ήταν ό,τι είχε απομείνει από κάποιους άστεγους.

«Εδώ κατ΄ αρχάς θα τοποθετηθεί ο κύριος όγκος των εκρηκτικών», λέει ο ένας από τους εμπειρογνώμονες και όλοι μαζί φωτίζουν με τους φακούς τους μία μία τις κολόνες του κτιρίου. «Θα μπουν στις βάσεις και στους αρμούς. Οι εκρήξεις θα είναι σχεδόν ταυτόχρονες σε κάθε όροφο. Το κτίριο θα καταρρεύσει προς τα μέσα. Θα είναι σα να το ρουφάει η γη». «Σε πόσο χρόνο θα γίνει αυτό;». «Ακριβώς σε έξι δευτερόλεπτα».

Το σχέδιο. Κρατώντας μια σειρά από αεροφωτογραφίες που δείχνουν το κτίριο του ΝΑΤ να περιβάλλεται από τις οδούς Βερανζέρου, Ξούθου και Μενάνδρου, οι μηχανικοί στο... στρατηγείο του δημαρχιακού μεγάρου της πλατείας Κοτζιά, δίνουν στα «ΝΕΑ» τις πρώτες λεπτομέρειες για το σχέδιο της μεγάλης κατεδάφισης. «Το κτίριο του ΝΑΤ είναι κτισμένο σε έκταση περίπου ενός στρέμματος. Για την ακρίβεια 900 τετραγωνικών μέτρων. Δίπλα του βρίσκεται και ένα άλλο οικόπεδο, 125 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα ενωθεί με τον χώρο του κτιρίου για να σχηματιστεί η πλατεία. Θα είναι η πρώτη πλατεία που δημιουργείται εδώ και 150 χρόνια στον πυκνοδομημένο οικιστικό ιστό του κέντρου της πόλης».

Το κτίριο του ΝΑΤ στη μία του πλευρά ακουμπά σε μία άλλη πολυκατοικία. «Πριν ξεκινήσουμε, θα γκρεμίσουμε με χειρουργικό τρόπο το κομμάτι του κτιρίου που εφάπτεται με την πολυκατοικία. Θα δημιουργηθεί ένα κενό μερικών μέτρων ώστε τη στιγμή της έκρηξης να μην κουνηθεί στο ελάχιστο η πολυκατοικία».

Οι υπεύθυνοι μηχανικοί εξηγούν ότι η επιχείρηση θα γίνει αστραπιαία «και θα είναι εντελώς ακίνδυνη». «Η τεχνογνωσία υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Και όσο παράξενο κι αν ακούγεται ότι μπορεί ένα τόσο μεγάλο κτίριο να καταρρεύσει σε μόνο μία στιγμή, σας διαβεβαιώ ότι το μόνο που θα πρέπει να απασχολεί τους κατοίκους της γειτονιάς, είναι να κλείσουν έγκαιρα τις μπαλκονόπορτες για να μην μπει το χώμα στο σπίτι τους!».

Το χρονοδιάγραμμα. Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν τελειώσει όλα. Ένα ανθεκτικό προστατευτικό πλέγμα θα τυλιχθεί γύρω από το κτίριο για να συγκρατήσει τα κύματα σκόνης που θα ξεπηδήσουν μόλις αρχίσει η κατάρρευση. Ειδικές εκρηκτικές ύλες θα έχουν τοποθετηθεί στη βάση των δοκών σε κάθε όροφο. Το ίδιο θα γίνει σε όλα τα σημαντικά σημεία του σκελετού του κτιρίου ώστε να «τσακίσει» διαδοχικά, από κάτω προς τα πάνω.

Ο χρόνος των έξι δευτερολέπτων θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα μόλις πατηθεί ο διακόπτης.

«Η κυκλοφορία του αέρα θα αλλάξει το μικροκλίμα της περιοχής. Οι κάτοικοι θα έχουν μπροστά τους μια πλατεία φτιαγμένη από φυσικά υλικά, φυτεμένη με τουλάχιστον 40 δέντρα». Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης θα εισηγηθεί να ονομαστεί πλατεία Μινωτή- Παξινού, για «να τιμήσουμε δύο ανθρώπους οι οποίοι σφράγισαν με την παρουσία τους την ιστορία του Εθνικού Θεάτρου».

Θα είναι η πρώτη πλατεία που δημιουργείται εδώ και 150 χρόνια στο πυκνοδομημένο κέντρο της πόλης

Του Στέφανου Κρίκκη, http://www.tanea.gr/

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Γουρουνάκι που περπατάει στα δύο!






'Τοhttp://img.protothema.gr/72E085421D22EBAB930C94858EB40810.jpg


Το "Γουρουνάκι με την Ισχυρή Θέληση" έχει γίνει η μασκότ του χωριού




Ένα γουρουνάκι που μπορεί να περπατάει στα δυο του πόδια, έχει γίνει τοπική ''διασημότητα'' στην Κίνα.



Το γουρουνάκι, ηλικίας 10 μηνών είναι γνωστό στους κατοίκους του κινέζικου χωριού ως ''Το Γουρουνάκι με την Ισχυρή Θέληση''.

Και αυτό γιατί, παρά το ότι γεννήθηκε μόνο με τα δυο μπροστινά του πόδια, έμαθε να ισορροπεί σε αυτά τόσο καλά που κατάφερε και να περπατήσει.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, Wang Xihai, το γουρουνάκι γεννήθηκε μαζί με άλλα οχτώ ζωάκια, τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα ο Wang δήλωσε: ''Η γυναίκα μου με προέτρεψε να το εγκαταλείψω, όμως εγώ αρνήθηκα γιατί έχει και αυτό ζωή. Έκρινα πως έπρεπε να του δώσω μια ευκαιρία να επιβιώσει και προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, το ακρωτηριασμένο γουρουνάκι επέζησε.''

Αρκετές μέρες μετά τη γέννησή του, ο Wang αποφάσισε να εκπαιδεύσει το γουρουνάκι να περπατάει, με το να το σηκώνει ψηλά, κρατώντας το από την ουρά του.

Είπε ότι προπονούσε το ζωάκι από λίγο κάθε μέρα και έτσι μετά από έναν μήνα, αυτό μπορούσε να περπατάει αρκετά καλά.

Ο Wang πρόσθεσε επίσης, ότι πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να δουν το θαρραλέο ζώο, ενώ ένα τσίρκο πρόσφερε ένα σημαντικό ποσό στον ιδιοκτήτη του για την αγορά του ζώου, ο Wang όμως αρνήθηκε.










Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Άνοιξε η μεγαλύτερη σήραγγα του κόσμου, με μήκος 57 χιλιομέτρων!

Η πιο μεγάλη σήραγγα στον κόσμο άνοιξε σήμερα στην καρδιά των ελβετικών Άλπεων. Η σήραγγα Gotthard έχει μήκος 57 χιλιόμετρα, βρίσκεται 2.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης και θα συνδέει τη Ζυρίχη με το Μιλάνο σε δύο ώρες και σαράντα λεπτά. Το έργο ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια και αναμένεται να παραδοθεί το 2017.

«Εδώ, στην καρδιά των Άλπεων γίνεται πραγματικότητα το πιο μεγάλο περιβαλλοντικό σχέδιο της ηπείρου», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Ελβετίας Μόριτς Λόιενμπεργκερ. «Το Γκόταρντ θα παραμείνει για πάντα ένα εντυπωσιακό και μεγαλειώδες μνημείο με το οποίο θα συγκρίνονται όλες οι σήραγγες», πρόσθεσε.


Το τεράστιο γεωτρύπανο, διαμέτρου 9,5 μέτρων, τέθηκε σε λειτουργία και λίγα λεπτά αργότερα έσπασε το τελευταίο κομμάτι βράχου επιτρέποντας στους εργάτες που βρίσκονταν στις δύο πλευρές του τοίχου να δώσουν τα χέρια, όπως μετέδωσε η ελβετική τηλεόραση.


Η σιδηροδρομική σήραγγα Gotthard, στην καρδιά των ελβετικών Άλπεων, καθίσταται με την τοξοτή στοά της μήκους 57 χιλιομέτρων η μακρύτερη σήραγγα στον κόσμο!


Η νέα σήραγγα εκθρονίζει την ιαπωνική Σεϊκάν (Seikan), που κρατούσε μέχρι σήμερα τα πρωτεία, ενώ παρακάτω καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανάλογες κατασκευές στον κόσμο:


Η σιδηροδρομική σήραγγα Σεικάν (Ιαπωνία), μήκους 53,8 χιλιομέτρων συνδέει τα νησιά Χονσού και Χοκάιντο. Το έργο της διάνοιξης της σήραγγας ξεκίνησε το 1971 και στις δύο πλευρές των στενών του Τσουγκαρού και η ένωση των δυο διατρήσεων έλαβε χώρα το 1983. Τέθηκε σε λειτουργία το Μάρτιο του 1988. Το χαμηλότερο σημείο της βρίσκεται στα 240 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας- γεγονός που την καθιστά ως την υποθαλάσσια σήραγγα με το μεγαλύτερο βάθος στον κόσμο.

Η σήραγγα της Μάγχης (Γαλλία/ Βρετανία), μήκους 50,5 χιλιομέτρων, συνδέει το Καλαί (βόρεια Γαλλία) με το Φολκστόουν (νοτιοανατολική Αγγλία). Κατασκευασμένη σε βάθος 50 μέτρων κάτω από τη θάλασσα, αποτελείται από τρία τούνελ από τα οποία τα δυο κυριότερα χρησιμοποιούνται για την κυκλοφορία των τραίνων, ενώ το τρίτο είναι βοηθητικό. Η σήραγγα αυτή, η κατασκευή της οποίας διήρκεσε περίπου επτά χρόνια, τέθηκε σε λειτουργία το Μάιο του 1994. Την χρησιμοποιούν καθημερινά περίπου 50.000 άτομα.

Η σιδηροδρομική σήραγγα Λόετσμπέργκ (Loetschberg, Ελβετία), μήκους 34,6 χιλιομέτρων, επιτρέπει τη διάβαση των Άλπεων ανάμεσα στα καντόνια της Βέρνης και του Βαλέ. Η κατασκευή της που στοίχισε περίπου 2,6 δισ. ευρώ, κινητοποίησε 2.500 εργάτες, εκ των οποίων 1.800 εργάστηκαν κάτω από τη γη για σχεδόν έξι χρόνια. Το τούνελ του Λοετσμπέργκ, που άνοιξε τον Ιούνιο του 2007, ήταν το πρώτο στοιχείο του έργου «AlpTransit», που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα το 1994 από την Ελβετία, η οποία έχει ως στόχο να μεταφέρει την κυκλοφορία των φορτηγών από τους δρόμους στους σιδηροδρόμους.

Η σιδηροδρομική σήραγγα Γκουανταράμα (Guadarrama, Ισπανία), μήκους 28,4 χιλιομέτρων, περνά κάτω από τη Σιέρα ντε Γκουανταράμα και βρίσκεται κοντά στη Σεγκόβια στη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας που συνδέει τη Μαδρίτη με το Βαγιαδολίδ (βορειοδυτικά). Η κατασκευή αυτού του έργου που αποτελείται από δύο τούνελ, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του 2002 και του 2007 κόστισε 4,2 δισ. ευρώ και σε ποσοστό 85% χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξαλλου η μεγαλύτερη οδική σήραγγα στον κόσμο είναι αυτή της Λάερνταλ (Laerdal) στη δυτική Νορβηγία, μήκους 24,5 χιλιομέτρων, που από το 2000 συνδέει το Λάερνταλ με την Ορλαντ। Έξι χρόνια εργασιών, 130 άνθρωποι και περίπου 125 εκατ. ευρώ χρειάστηκαν για την κατασκευή αυτού του τούνελ, διπλής κυκλοφορίας που διανοίχτηκε σε βραχώδη ορεινό όγκο.


Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Στην κορυφή πιανίστας χωρίς χέρια



Κινέζος μουσικός που ακρωτηριάστηκε και στα δύο χέρια του πριν από 13 χρόνια, κέρδισε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό «Κίνα Εχεις Ταλέντο» παίζοντας πιάνο με τα δάχτυλα των ποδιών του. Ο 23χρονος Λίου Γουέι εξέπληξε κοινό και κριτική επιτροπή στο σόου ταλέντων, εκτελώντας άψογα το τραγούδι του Τζέιμς Μπλαντ «Υou΄re Βeautiful» ενώπιον χιλιάδων θεατών στο στάδιο της Σανγκάης.

Ο Λίου έχασε τα χέρια του από το ύψος των ώμων, όταν ακούμπησε ένα καλώδιο υψηλής τάσης ενώ έπαιζε κρυφτό σε ηλικία μόλις 10 ετών. Στα 18 του χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει επαγγελματίας μουσικός. Παρ΄ ότι από την αρχή γνώριζε τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε, ξεκίνησε μόνος του να μαθαίνει το αγαπημένο του μουσικό όργανο χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα των ποδιών του. Μάλιστα ο πρώτος δάσκαλός του παραιτήθηκε, λέγοντας ότι ήταν αδύνατον να διδάξει πιάνο σε κάποιον που δεν έχει χέρια. «Για τους ανθρώπους σαν εμένα υπάρχουν δύο επιλογές» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο νεαρός πιανίστας. «Η μία επιλογή είναι να εγκαταλείψουμε όλα τα όνειρά μας, κάτι που θα μας οδηγήσει σε έναν γρήγορο, απελπιστικό θάνατο. Η άλλη, να παλέψουμε χωρίς χέρια για να ζήσουμε μια μοναδική ζωή» προσέθεσε.

Οπως εξηγεί ο ίδιος, οι γονείς του τον ενθάρρυναν να ντύνεται, να τρώει, να βουρτσίζει τα δόντια του και να κάνει πολλά πράγματα μόνος του, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα των ποδιών του, ώστε να μπορεί να φροντίζει τον εαυτό του όταν εκείνοι θα έχουν γεράσει. Ο ταλαντούχος νεαρός αρχικά είχε αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε να παίξει ορισμένα κομμάτια, όμως σταδιακά ανέπτυξε μια δική του μουσική τεχνοτροπία ανάλογη με τις δυνατότητές του. Οι κριτές στο σόου επαίνεσαν τον Λίου για την αποφασιστικότητά του, προτρέποντάς τον να συνεχίσει να κυνηγάει το όνειρό του. «Τουλάχιστον έχω δύο τέλεια πόδια » απάντησε αστειευόμενος ο ίδιος.


Πηγή www.tovima.gr

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Έρχεται το τσιπάκι-Ολοκληρώνεται το φακέλωμα-Χάνουμε κάθε ίχνος υποτυπώδους ελευθερίας μας


«Φοροκάρτα», θα χρησιμοποιήσουμε το 2011 για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των οικονομικών συναλλαγών μας σε τράπεζες και καταστήματα, ώστε να μην απαιτείται η έκδοση αποδείξεων για την εφορία. Αυτή είναι όμως μόνο η αρχή καθώς
στο τέλος του επόμενου χρόνου, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η νέα βιομετρική «κάρτα του πολίτη».
Σύμφωνα με την άποψη που επικρατεί σε κυβερνητικούς κύκλους, η «κάρτα του πολίτη», που θα αντικαταστήσει την παλαιά αστυνομική ταυτότητα, θα είναι βιομετρικού τύπου και θα περιλαμβάνει, εκτός του μικροτσίπ, ψηφιακή φωτογραφία του κατόχου της, τουλάχιστον δύο δακτυλικά του αποτυπώματα, την ηλεκτρονική του υπογραφή για συναλλαγές με διάφορες υπηρεσίες και σωρεία άλλων προσωπικών πληροφοριών (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ), τα οποία θα τον ταυτοποιούν.
Το περιεχόμενο της νέας κάρτας προκύπτει, λένε κυβερνητικές πηγές, από τον ευρωπαϊκό κανονισμό 444/2009, που υποχρεώνει όλες τις χώρες της Ε.Ε. να καθιερώσουν εντός δύο ετών βιομετρικά στοιχεία στα διαβατήρια και όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους. Ηδη στα ελληνικά διαβατήρια έχουν ενσωματωθεί και η ψηφιακή φωτογραφία και τα δακτυλικά αποτυπώματα για όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών.
Και οι δύο κάρτες, προκαλούν έντονους προβληματισμούς και αντιδράσεις νομικών αλλά και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς έχουν άμεση σχέση με την καθημερινή δραστηριότητα των πολιτών και τις σχέσεις τους με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Ωστόσο, η εφαρμογή των ηλεκτρονικών καρτών δεν αποτελεί ελληνικό «προνόμιο». Σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν, 20 χώρες της Ενωσης εφαρμόζουν ή σχεδιάζουν να εφαρμόσουν στο προσεχές μέλλον παρόμοιου τύπου κάρτες. Με τα σημερινά δεδομένα, πάντως, από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε., οι δεκαεπτά επιβάλλουν υποχρεωτική έκδοση ταυτότητας αναγνώρισης αλλά μόλις οκτώ εκδίδουν ηλεκτρονικές κάρτες νέου τύπου.
Από τις οκτώ αυτές χώρες, βιομετρικά δεδομένα (φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας και δακτυλικά αποτυπώματα) συμπεριλαμβάνουν υποχρεωτικά στις νέες κάρτες έξι κράτη της Ε.Ε. (Βέλγιο, Ιταλία, Σουηδία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ισπανία). Στη Σουηδία τις νέες ταυτότητες εκδίδει η εφορία. Με τις κάρτες νέου τύπου, όλοι οι υπήκοοι των χωρών τους μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα εντός της Ε.Ε

Βίντεο-Just for laughs-Protest March

Τι μαθαίνουμε από το σινεμά



  • Ο αρχηγός της αστυνομίας δίνει πάντα 48 ώρες προθεσμία.



  • Μπορείς να προσγειώσεις ένα τζάμπο αρκεί να σου μιλά κάποιος από κάτω.



  • Ο άντρας δεν αισθάνεται πόνο απ τις σφαίρες που τρώει παρά μόνο όταν κάποια γκόμενα του πλένει την πληγή.



  • Το σύστημα εξαερισμού είναι καλή κρυψώνα και σε πάει όπου θες.



  • Όλες οι βόμβες είναι ωρολογιακές με μεγάλα κόκκινα νούμερα για να ξέρεις πότε θα εκραγούν.



  • Τα σεντόνια όλα έχουν σχήμα L φθάνουν πάνω απ τα στήθη μιας γυναίκας και μέχρι την μέση του άντρα.



  • Πάντοτε υπάρχει χώρος να παρκάρεις εκεί που πας.



  • Όλοι όσοι ξυπνούν από εφιάλτη είναι ιδρωμένοι.



  • Τα κραγιόν και τα μέικ απ παραμένουν ακόμη και σε κατάδυση για ψαροντούφεκο.



  • Δεν έχει σημασία με πόσους θα τα βάλεις έτσι κι αλλιώς οι αντίπαλοι έρχονται ένας - ένας.



  • Όλα τα αυτοκίνητα που τρακάρουν εκρύγνηνται και τυλίγονται στις φλόγες.



  • Όλες οι κλειδαριές ανοίγουν με μια πιστωτική εκτός αν το σπίτι καίγεται και υπάρχει ένα παιδί μέσα.



  • Είναι πολύ πιθανό να γλιτώσεις από μία μάχη εκτός αν πεις πως πεθύμησες την οικογένεια σου.



  • Τα βράδια οι κουζίνες δεν έχουν φως παρά μόνο αυτό του ψυγείου.



  • Τα εξάσφαιρα πιστόλια πολλές φορές ρίχνουν έως και 75 σφαίρες με ένα γέμισμα.



  • Όλοι οι αστυνομικοί ντετέκτιβ συχνάζουν σε στριπτιτζάδικα.



  • Όσο ξύλο και αν φας ακόμη κι αν σε σαπίσουν στις γροθιές θα την γλιτώσεις με λίγο αίμα απ το στόμα.

  • Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

    Βραβεία αντινόμπελ 2010



    Όπως τα προηγούμενα χρόνια (2007, 2008, 2009) έτσι και φέτος απονεμήθηκαν τα βραβεία αντινόμπελ μία εβδομάδα ακριβώς πριν την απονομή των κανονικών βραβείων νόμπελ. Τα βραβεία αυτά απονέμονται από το περιοδικό “Χρονικά Απίθανης Έρευνας” σε ανθρώπους των οποίων το έργο πρώτα κάνει τους υπόλοιπους να γελάνε και μετά να σκέπτονται…

    Αναλυτικά τα βραβεία:

    Μηχανικής: Karina Acevedo-Whitehouse (Βρετανία) και συνεργάτες για τη νέα μέθοδο συλλογής δειγμάτων ρινικής βλέννας και αέρα εκπνοής από θαλάσσια κήτη, χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριζόμενο ελικόπτερο. Το ελικόπτερο αυτό πετά πάνω από μια φάλαινα καθώς αναδύεται και πιάνει την εκπνοή της φάλαινας σε τρυβλία πετρί (κυλινδρικά πιάτα που χρησιμοποιούνται από τους βιολόγους για την καλλιέργεια μικροοργανισμών) τα οποία είναι συνδεδεμένα στην κάτω πλευρά του ελικοπτέρου.

    Βιολογίας: Libiao Zhang (Κίνα) και συνεργάτες, για την καταγραφή της συνήθειας του στοματικού σεξ σε νυχτερίδες των φρούτων. «Οι παρατηρήσεις μας είναι οι πρώτες που δείχνουν ότι υπάρχει συστηματική πεολειχία σε ενήλικα ζώα πλην του ανθρώπου» έγραφαν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση PLoS One.

    Ιατρικής: Simon Rietveld (Ολλανδία) και συνεργάτες για την ανακάλυψη ότι μια βόλτα με το ρόλερ-κόστερ του λούνα παρκ μετριάζει τα συμπτώματα του άσθματος.

    Σχεδιασμός Μεταφορών: Toshiyuki Nakagaki (Ιαπωνία) και συνεργάτες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μύκητες που σχηματίζουν γλίτσα για να προσδιορίσουν τις βέλτιστες διαδρομές στις σιδηροδρομικές τροχιές.

    Φυσικής: Lianne Parkin (Νέα Ζηλανδία) και συνεργάτες, για τη διαπίστωση ότι όσοι φορούν κάλτσες πάνω από τα παπούτσια είναι πιο απίθανο να γλιστρήσουν στον πάγο.

    Ειρήνης: Richard Stephens (Βρετανία) και συνεργάτες, για την επιβεβαίωση της παλιάς πεποίθηση ότι κάποιος που έχει χτυπήσει και πονάει ανακουφίζεται βρίζοντας.

    Δημόσιας Υγείας: Manuel Barbeito (ΗΠΑ) και συνεργάτες, οι οποίοι απέδειξαν μέσω πειράματος ότι τα μούσια των ερευνητών συγκεντρώνουν μικρόβια.

    Οικονομικών: Στα στελέχη και τους διευθυντές των Lehman Brothers, Goldman Sachs, AIG, Bear Stearns, Merril Lynch και Magnetar για τη δημιουργία και προώθησης νέων επενδυτικών τακτικών.

    Χημείας: BP, ερευνητή των πετρελαιοκηλίδων Eric Adams (ΗΠΑ) και συνεργάτες, για τη διάψευση της παλιάς πεποίθησης ότι το νερό και το πετρέλαιο δεν αναμειγνύονται.

    Διοίκησης Επιχειρήσεων: Alessandro Pluchino (Ιταλία) και συνεργάτες, οι οποίοι απέδειξαν μαθηματικά ότι οι εταιρίες και οι οργανισμοί γίνονται αποτελεσματικότεροι όταν οι προαγωγές δίνονται στην τύχη.

    Πηγή : http://tvxs.gr/

    Γυναικείες ατάκες που άλλαξαν τη ροη της ιστορίας!


    Site Translator-Μεταφραστής

    Αναγνώστες

    Το banner μας


    Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

    Sync it