Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

STREET PANTHERS(ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ)


Οι streetpanthers ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2006 αλλά επεκτάθηκαν γρήγορα σε πολλά αστικά κέντρα. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η ζωή των πεζών στην πόλη είχε φτάσει στο απροχώρητο. Έτσι, αποφάσισαν "με πόνο καρδιάς" ότι:

- Δεν αρκούσε να τσατίζονται βλέποντας τους παράνομα παρκαρισμένους πάνω σε πεζοδρόμια, διαβάσεις και πεζόδρομους.

- Δεν αρκούσε να φοβούνται όταν τους κυνηγούσαν τα μηχανάκια ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια.

- Δεν αρκούσε να κοιτάζουν ανήμποροι όταν αυτοκίνητα και μηχανές έκαναν σιγά-σιγά κατάληψη στο μοναδικό χώρο περιπάτου, το πλακόστρωτο της νέας παραλίας.

Δεν αρκούνταν να περιμένουν πότε η πολιτεία –το κράτος, ο δήμος, η αστυνομία– θα ξυπνούσαν. Κατάλαβαν πως με τα "θα-θα" θα έφταναν να γεράσουν και ακόμα θα περίμεναν τα πράγματα να διορθωθούν. Έπρεπε να κάνουν κάτι.

Ο ακτιβισμός έχει το κόστος του. Τίποτα δεν αλλάζει αν δεν συγκρουστούν με τα κατεστημένα: τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς τους (καβάλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλα περπατάνε), το βόλεμά τους (να κάνω εγώ τη δουλειά μου κι ας πάνε στο διά*** όλοι οι άλλοι), την αδιαφορία τους(εγώ θα σώσω τον κόσμο;)

Γι’ αυτό ανέλαβαν δράση. Τέρμα η ανοχή και τα παρακάλια. Όποιος δεν συμμορφώνεται, να πληρώνει το τίμημα επιτόπου. Μπορεί να ακούγεται σαν “να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους” αλλά επιτέλους κάποιος πρέπει να αντιδράσει. Και μην ξεχνάτε: οι παράνομοι έκαναν πρώτοι την αρχή!



Οι Street Panthers ενεργούν κολλώντας αυτοκόλλητα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια.Μπορείτε να εκτυπώσετε ή να αγοράσετε αυτοκόλλητα στην παρακάτω ιστοσελίδα:http://www.streetpanthers.gr/

                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it