Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς

Νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναδείχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 50,12%.
Ο Σαμαράς γνωστός για τις δημοκρατικές του αντιλήψεις παραμύθιασε τις γιαγιάδες που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία παραδοσιακά χωρίς να έχουν ιδέα για πιο λόγο ψηφίζουν και τις πήρε με το μέρος του.
Από την άλλη η Ντόρα Μπακογιάννη κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη...
Και με ένα μικρό ποσοστό ο Ζορό, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Οι επιλογές των ψηφοφόρων της Ν. Δ. περιορισμένες 2 συντηρητικοί υποψήφιοι και μία γυναίκα γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη.
Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Πάλι Μητσοτάκηδες ή οι (άκρο)δεξιοί του Σαμαρά?
Με την εκλογή Σαμαρά η Ν.Δ. περνάει πλέον στον δεξιό χώρο και φεύγει από τον χώρο του κέντρου όπου υποστήριζαν πως είναι τα τελευταία χρόνια.
Υπίων τόνων ο Σαμαράς κέρδισε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων της Ν.Δ.
Ίσως και το γεγονός ότι βρίσκεται σε σύγκρουση με την οικογένεια Μητσοτάκη να του έδωσε ένα πλεονέκτημα στον αγώνα του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Μετά την δήλωση στήριξης του Δημήτρη Αβραμόπουλου προς τον Αντώνη Σαμαρά τα ποσοστά του ανέβηκαν και άλλο και η ήττα της Μπακογίαννη φαινόταν στον ορίζοντα.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να θυμίσουμε πρώην δήμαρχος Αθηναίων εδρέωσε τα κωλονάκια στην Αθήνα (ναι, αυτά που ταλαιπωρούν και εσάς και εμένα και όλους μας και κυνδινεύουμε να μας πατήσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα) επειδή ο κουμπάρος του είχε εταιρία κατασκευής των..
Χαρά στις τάξεις των (ακρο)δεξιών και εθνικιστικών ομάδων για την άνοδο Σαμαρά στην εξουσία.. Οι περισσότεροι θυμόμαστε το παρελθόν του Σαμαρά και τις απόψεις του..
Δυστυχώς μια μεγάλη δύναμη του κέντρου πέρασε πλέον στον χώρο της δεξιάς.
Σε μια χώρα που έχει υποφέρει τόσα πολλά από άκρο-δεξιούς και φασίστες σε λίγα χρόνια θα τους έχουμε πάλι πάνω από το κεφάλι μας να μας κυβερνάνε.
Μακάρι να κάνω λάθος και ο κ. Σαμαράς να με διαψεύσει αλλά δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό...
Ελλάς Ελλάς Αντώνης Σαμαράς...

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ - Ένα από τα καλύτερα ελληνόφωνα συγκροτήματα













ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ:
Δημήτρης Μητσοτάκης (στίχοι,τύμπανα,φωνητικά)
Δημήτρης Λεοντόπουλος (τραγούδι,ακ.κιθάρα)
Αντώνης Δημητρίου (ηλ.κιθάρες,φωνητικά)
Αντρέας Βαιτούδης (πλήκτρα, samples, ήχος)
Γιώργος Κουλουρης (μπάσο)

ενδελέχεια(η)ους. [<αρχ.'ενδελέχεια< 'ενδελεχής] η ιδιότητα του ενδελεχούς, συνέχεια,διάρκεια //(μτφ.) επιμέλεια, συνεχής φροντίδα, (μερικές φορές, η λ.χρησιμοποιείται λανθασμένα αντί της λ.εντελέχεια (βλ.λ.).
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ
Η ιστορία της μπάντας ουσιαστικά ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του '80 όπου δύο μαθητές γυμνασίου (Δημήτρης Μητσοτάκης - Δημήτρης Λεοντόπουλος) αποφασίζουν με περισσό θρασος να φτιάξουν ένα ροκ συγκροτημα. "Η αλήθεια είναι πως πρώτα φτιάξαμε το συγκρότημα και μετά μάθαμε να παίζουμε! Οι πρόβες γίνονταν στην ταράτσα, στο πλυσταριό για την ακρίβεια, του σπιτιού του Λεοντόπουλου, στην Καλλιθέα. Τα όργανα που χρησιμοποιούσαμε τότε ήταν μία φτηνή κλασική κιθάρα και ντενεκέδες από λάδι. Αργότερα αγόρασα ένα σετ τύμπανα Premier του '58 στο οποίο και έμαθα να παίζω. Το σετ αυτό το διατηρώ ακόμα. To σχήμα εκείνο μετατράπηκε άρδην σε ηλεκτρικό όταν ο Λεοντόπουλος αγόρασε με αιματηρές οικονομίες μία ηλεκτρική eko του πεντοχίλιαρου και το φοβερό ενισχυτή "ekolena". Το δολοφονικό εκείνο σχήμα συμπλήρωσε σχεδόν με το ζόρι ένας άλλος συμμαθητής, ο Σωτήρης Λάντας - νυν ηχολήπτης- του οποίου το αποθημένο ήταν τα τύμπανα, όμως εμάς μας έλειπε μπασίστας και αναγκαστικά αγόρασε μπάσο! Λίγο αργότερα πέρασαν από αυτό το σχήμα διάφοροι φίλοι από την γειτονιά, κυρίως για πλήκτρα, κανείς όμως δεν άντεξε πάνω από ένα εξάμηνο. Τα ονόματα για την μπάντα εκείνη την περίοδο άλλαζαν σαν πουκάμισα (Αδέσμευτοι, Rainy Heroes, Candles, και άλλα τέτοια ευφάνταστα). Εκείνη την περίοδο ο στίχος ήταν σε απαράδεκτα αγγλικά επιπέδου δευτέρας κανονικής."
Εκείνη η μπάντα έληξε άδοξα στα μέσα της δεκαετίας του '80, όπου δημιουργείται ένα άλλο σχήμα (Άρτεμις) από τους - Μητσοτάκη (τύμπανα), Γιώργο Κουλούρη (μπάσο), ένα φίλο τους κιθαρίστα τον Φάνη Κινατίδη και τον Θανάση Σολούκο στα πλήκτρα. Τότε γίνεται η πρώτη προσπάθεια για τραγούδια με Ελληνικό στίχο. Από το '87 μέχρι το '90 υπάρχει σιωπή λόγω στρατού.
Κατά την περίοδο '90-'91 συναντιούνται εκ νέου οι: Μητσοτάκης, Κουλούρης, Κινατίδης, Λεοντόπουλος και Λάντας, όπου και υπάρχει η διάθεση για ηχογραφήσεις demo. Ο Λάντας αποχωρεί πολύ σύντομα αφού δεν υπήρχε δυνατότητα για δύο μπάσα. Παίρνεται η απόφαση για δεύτερο κιθαρίστα, θέση που παίρνει ο Αντώνης Δημητρίου, φίλος του Λεοντόπουλου. Τότε το γκρούπ ονομάζεται "ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ" όνομα που προήλθε από μία κασσέτα με άσχετα μεταξύ τους τραγούδια. Η "βάφτιση" έγινε σε ένα καφενείο των Εξαρχείων.
Γίνονται οί πρώτες δοκιμαστικές ηχογραφήσεις με αυτό το σχήμα στο studio "Συν ένα". Ένα απ'τα τραγούδια εκείνης της περιόδου ('87 ΣΤ') ανοίγει τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος. Λίγο αργότερα αποχωρεί ο Κινατίδης και τη θέση του παίρνει ο Παναγιώτης Κατσιμάνης (κιθάρες, φωνητικά). Η σύνθεση των Ενδελέχεια σταθεροποιείται και ακολουθούν νέες δοκιμαστικές ηχογραφήσεις στο ίδιο studio με ηχολήπτη το Χρήστο Χατζηστάμου και με στόχο την δημιουργία ενός υλικού που θα αποτελούσε τα τραγούδια ενός, καλώς ερχόντων των πραγμάτων, μεγάλου σε διάρκεια δίσκου. Την επόμενη χρονιά το γκρούπ γνωρίζεται με τον ηχολήπτη Λευτέρη Νεοκοσμίδη ο οποίος αναλαμβάνει την παραγωγή 12 τραγουδιών στο studio 111. Το demo στέλνεται σε όλες σχεδόν τις δισκογραφικές εταιρείες και οι αρνήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Το φως ήρθε από μία κασσέτα που είχε δώσει ο Νεοκοσμίδης στον Ηλία Ασλάνογλου, που τότε δούλευε στην Eros music. Ο Στέλιος Φωτιάδης, διευθυντής της Eros πρότεινε τριετές συμβόλαιο για δύο δίσκους. Το υλικό ηχογραφήθηκε ξανά στο studio "Polysound", με την προσθήκη 6 νέων τραγουδιών και με ηχολήπτη το Δημήτρη Παπαθεοδώρου. Η ηχογράφηση έγινε το φθινόπωρο του '94, και διήρκησε 100 ώρες (σχεδόν οι μισές από εκείνες του demo). Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Ο δίσκος τιτλοφορήθηκε "ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ" και αγοράστηκε κυρίως (αν όχι μόνο) από συγγενικά πρόσωπα και φίλους. Το κομμάτι ('87 ΣΤ') έγινε video clip, το γύρισμα του οποίου "διήρκησε 3 ώρες βαριά", με σκηνοθέτη τον Κλεόβουλο Ζαμίδη. "Οι συναυλίες εκείνης της περιόδου ήταν ελάχιστες".
Το Φλεβάρη-Μάρτη του '96 ηχογραφείται το δεύτεροάλμπουμ με τίτλο "ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ" στο studio "Action" με ηχολήπτη το Γιώργο Αρχοντάκη. Κυκλοφορεί τον Ιούλιο του '96 και περιέχει 12 κομμάτια απ' τα οποία ξεχωρίζουν τα "ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ", "ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ", "38.52". "Από αυτό το δίσκο δεν έγινε κανένα τραγούδι video clip". Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο άλμπουμ που εχουν, μέχρι τώρα, αναφερθεί, κυκλοφόρησαν και σε βινύλλιο. To συγκρότημα αρχίζει να αποκτά ταυτότητα και τα τραγούδια του ακούγονται σε διάφορες εναλλακτικές-ραδιοφωνικές εκπομπές. Είναι η εποχή που το συγκρότημα παρουσιάζει τη δουλειά του σε ζωντανές εμφανίσεις, κυρίως σε μικρά club της Αθήνας και ορισμένων μεγάλων επαρχιακών πόλεων. Παράλληλα δουλεύεται το υλικό για τον επόμενο δίσκο.
Το φθινόπωρο του '97 υπογράφουν συμβόλαιο με την Fm Records και ηχογραφείται ο δίσκος-ορόσημο "ΒΟΥΤΙΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ" με ηχολήπτη τον Αντρέα Βαϊτούδη στο studio Praxis. Τα τραγούδια "ΒΟΥΤΙΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ", "ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ", "ΜΙΚΡΕΣ ΧΑΡΕΣ ", "ΠΕΖΟ" αποκτούν μεγάλο playlist σε σχετικές με το είδος αλλά και άλλες ραδιοφωνικές εκπομπές. Το ομώνυμο τραγούδι γυρίζεται video clip από τον Νίκο Χατζηαγγελή. Ηχολήπτης εκείνης της περιόδου στις ζωντανές εμφανίσεις των Ενδελέχεια ήταν ο Κώστας Σαββίδης. Η χρονιά του '98 ήταν η εποχή που το γκρούπ γνωρίζει μεγάλη συναυλιακή επιτυχία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή των Ενδελεχεια στο rock wave festival του '98.
Το Μάρτιο '99 κυκλοφορεί ο τέταρτος κατά σειρά δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο "ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΣΑΪΤΕΣ". Περιέχει 11 τραγούδια απ' τα οποία γίνονται video clip τα - "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΣ" (σκην. Μάνος Καμπίτης), "ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ", "ΝΑ'ΡΘΩ ΚΙ'ΑΠΟΨΕ", "ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ" (σκην. Νίκος Χατζηαγγελής), τραγούδια τα οποία και ξεχώρισαν προσδίδοντας νέα δυναμική και ακροατήριο στο συγκρότημα. Το Μάιο εκείνης της χρονιάς αποχωρεί από το γκρούπ ο Αντώνης Δημητρίου και τη θέση του παίρνει ο Θανάσης Ταμπάκης μέχρι πρώτινος μαθητής του Κατσιμάνη. Την ίδια εποχή αναλαμβάνει την ευθύνη του ήχου και στις ζωντανές εμφανίσεις ο Βαϊτούδης. "Αυτή είναι μία απ' τις δυσκολότερες περιόδους στην ιστορία του συγκροτήματος αφού μετά από ένα δύσκολο και γεμάτο συναυλίες καλοκαίρι, με τη νέα σύνθεση να προσπαθεί να συντονιστεί, έρχεται στην αρχή του Σεπτέμβρη (έπονταν 13 συναυλίες μέσα στο μήνα) μια νέα ατυχία αφού ο Κατσιμάνης σπάει το χέρι του και το γκρούπ μένει με ένα κιθαρίστα. Ο Βαϊτούδης κάνει ό,τι μπορει φτιάχνοντας λούπες και ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στη ζωή του στη σκηνή, παρ' όλα αυτά όμως το πλήγμα ήταν μεγάλο". Μέσα στην ίδια χρονιά κυκλοφορεί και η επανέκδοση των πρώτων δύο δίσκων του γκρούπ, σε μία συσκευασία, με τίτλο "ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" από την eros music.
Toν Ιούλιο του 2000 παράλληλα με την προετοιμασία των τραγουδιών για ένα νέο δίσκο, κυκλοφορεί το cd single "ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ" (studio Praxis-Βαϊτούδης). Είναι το πρώτο Ελληνικό ροκ multimedia cd, και περιέχει τις διασκευές "ΜΠΑΓΑΣΑΣ" (Άσιμος), "ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ" (Ξυδάκης-Γουδής), "ΘΑ Σ'ΑΝΤΑΝΑΚΛΩ" (Velvet underground-Ενδελέχεια) και επίσης οπτικό υλικό από συνεντεύξεις-video του γκρούπ. Ο "ΜΠΑΓΑΣΑΣ" και το "ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ" γίνονται video clip από τον σκηνοθέτη Θάνο Γκομόζια. Τα πλάνα για το video clip "ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ" προέρχονται από ερασιτεχνικές λήψεις, φίλων του γκρούπ, που γυρίστηκαν κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιοδείας εκείνης της χρονιάς. Τα τραγούδια αυτού του single δεν περιέχονται σε καμμία άλλη δουλειά του γκρούπ.
Από τον Οκτώβριο του 2000 μέχρι το Φλεβάρη του 2001, ηχογραφείται το άλμπουμ "ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ" (studio Praxis-Βαϊτούδης). O δίσκος κυκλοφορεί το Μάρτιο του 2001 υπό μορφή διπλού δίσκου (audio cd & cd rom). Ο δίσκος περιέχει 14 τραγούδια και το cd rom ένα οπτικό υλικό διάρκειας 45 λεπτών (video clip-συνεντέυξεις-συναυλιες-studio ηχογραφήσεις-remix-στίχους-φωτογραφίες). Τα τραγούδια "ΟΛΑ ΕΔΩ ΓΥΡΝΑΝΕ" και "ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ" γίνονται video clip από τους Κώστα Βαρναβόπουλο και Σίσσυ Σιαφάκα αντίστοιχα. Στις αρχές του καλοκαιριού αποχωρεί από το γκρούπ ο Κατσιμάνης και επιστρέφει ο Δημητρίου. Το συγκρότημα πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Το 2002 οι συναυλίες συνεχίζονται. Από τον Ιούνιο μέχρι τον Ιανουάριο του 2003 ηχογραφείται στο "Studio Names", με παραγωγό τον Χρυσόστομο Μουράτογλου και ηχολήπτη τον Πώλ Στεφανίδη το άλμπουμ "ΜΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ" το οποίο κυκλοφορεί από την FM Records τον Φεβρουάριο του 2003. "Πρώτο και τελευταίο για εκείνη τη δουλειά v.clip ήταν το τραγούδι (ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ) το οποίο λογοκρίθηκε μερικώς και κυκλοφόρησε σε 2 εκδοχές, μία πρωινή και μία μεταμεσονύκτια!"
Από το 2004 την θέση του Θανάση Ταμπάκη παίρνει ο Ανδρέας Βαιτούδης, για χρόνια ηχολήπτης και φίλος του γκρουπ.
Τον Μάιο του 2005 κυκλοφορεί το album "ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ" από την FM Records. "Η πιο άτυχη δουλειά, τη χαντάκωσε η εταιρία, δεν την έβρισκες πουθενά! Το ότι υπήρξαν άτομα που τραγουδούσαν το "ΕΔΩ ΜΩΡΗ ΘΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΜΑΡΙΑ" στις συναυλίες μάς προξενούσε μεγάλη έκπληξη". Την παραγωγή του δίσκου επιμελήθηκε το ίδιο το συγκρότημα. Το εξώφυλλο όπως και το πρώτο v.clip "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ" ανέλαβε ο εικαστικός Γιώργος Τσεριώνης.
H τριετία 2005-2007 ήταν από τις δυσκολότερες εποχές της μπάντας λόγω της προσπάθειας του γκρουπ για αποδέσμευση από την FM rec. Μέσα στο 2007 κυκλοφορούν 2(!!!) "Best of ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ" τόσο από τη Sony BMG όσο και από την FM rec., ενώ το συγκρότημα έχει πλήρη άγνοια για τις κυκλοφορίες!
Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφορεί η ένατη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Σ' ένα μεγάλο αύριο" από τη Sony BMG με συμμετοχές των Λ.Μαχαιρίτσα, Μ.Φριντζήλα, Σ.Δρογώση, Ναμπίλ αλ Σάεγ, Φ. Σιώτα, Γ.Μακρή και πρώτο clip το τραγ. "Κάτι τους δένει" σκηνοθετημένο από την ομάδα της "White room". Το εξώφυλλο είναι από το έργο του Γιώργου Τσεριώνη με τίτλο "Εurasia-Utopia"...
Μετά από ένα δημιουργικό 17ετή κύκλο ανακοινώνεται το τέλος των ζωντανών εμφανίσεων και της ενεργούς δράσης του συγκροτήματος. Ευχαριστούν όλους εκείνους που στήριξαν την προσπάθειά τους όλα αυτά τα χρόνια.
ΑΠΡΙΛΗΣ 2009
ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ


ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΞΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΩΝ!

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ: PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANOCONIOSIS (ορθογραφία επίσης PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANOKONIOSIS) = ασθένεια των πνευμόνων που προκαλείται από την αναπνοή των πυριτικών σωματιδίων της ηφαιστειακής σκόνης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη λέξη που υπάρχει σε αγγλικό λεξικό. Ωστόσο, επινοήθηκε από τον Everett Smith, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου "Οι Εθνικοί puzzlers ", το 1935 αποκλειστικά για το σκοπό της επινόησης μιας νέας'' μεγαλύτερης λέξης'' . Το αγγλικό λεξικό της Οξφόρδης χαρακτήρισε την λέξη ως μη αποδεκτή. Ωστόσο, φαίνεται επίσης στο Webster, στο Random House, στα Επιμελητήρια και άλλα λεξικά. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΕΞΗ : Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο ανακάλυψα ότι η μεγαλύτερη γερμανική λέξη που μαθαίνουν όσοι σπουδάζουν γερμανικά είναι Donaudampfschiffahrtsgesellschaftskapitän. Έχει 41 γράμματα και σημαίνει «καπετάνιος ατμοπλοϊκής εταιρείας στο Δούναβη». Είναι όμως αυτή η μεγαλύτερη γερμανική λέξη (das längste deutsche Wort);Donau


Σύμφωνα με το
about.com, δεν μπορούμε να μιλάμε για τη μεγαλύτερη γερμανική λέξη, αφού η γερμανική γλώσσα έχει την ικανότητα να σχηματίζει σύνθετες λέξεις πανεύκολα. Ακόμα και για πλάκα, μπορείς να φτιάξεις ένα μακρινάρι που δεν πρόκειται να βρεις σε κανένα λεξικό. Επιπλέον, στη γερμανική γλώσσα οι αριθμοί γράφονται ως μία λέξη. Π.χ. ο αριθμός 7.254, γράφεται siebentausendzweihundertvierundfünfzig, 38 γράμματα -φανταστείτε τι γίνεται με μεγαλύτερους αριθμούς!

Προς μεγάλη μου έκπληξη όμως διαπίστωσα ότι δύο από τις μεγαλύτερες εξακριβωμένα γερμανικές λέξεις έχουν σχέση με την αναισθησία και την κτηνιατρική. Ιδού:

Betäubungsmittelverschreibungsverordnung (41 γράμματα): κανονισμός συνταγογράφησης αναισθητικού

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz(63 γράμματα): (βαθιά αναπνοή) κανονισμός σήμανσης βόειου κρέατος και ανάθεση επιβλέποντος νόμου (ουφ!)

ΟΜΩΣ.......ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....

Η μεγαλύτερη λέξη στον κόσμο αναφέρεται στις 'Εκκλησιάζουσες' του Αριστοφάνη. Η λέξη αρχίζει στον στίχο 1.169 και αποτελεί μια ολόκληρη μαγειρική συνταγή που προφέρεται απνευστί επί σκηνής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για συνταγή κυκεώνα, 'αχταρμά' νεοελληνιστί, στην οποία το φαγητό είναι συνονθύλευμα τροφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αριστοφανική λέξη έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο στο ΒιΒλίο των Ρεκόρ "Guinness" . Αρχίστε να διαβάζετε!!!!Βαθιά ανάσα και παμε!!!

Λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατα-
κεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγω-
οσιραιοβαφητραγανοπτερυγών.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Ο ΜΠΛΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Ο ΜΠΛΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!ΕΓΙΝΕ ΜΠΛΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΡΓΥΡΟ

Η κατανάλωση διαιτητικού συμπληρώματος που περιέχει άργυρο, ίσως σας αλλάξει λίγο...


Ο Φιλελεύθερος υποψήφιος της Μοντάνα, για μία θέση στην Σύγκλητο, έχει αποκτήσει ένα απαλό μπλε χρώμα, μετά την κατανάλωση ενός διαλύματος αργύρου, που θεώρησε πως θα τον προστάτευε από κάποια νόσο. Ο Stan Jones, σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπαιδευτικός κολλεγίων, είπε πως άρχισε να λαμβάνει το κολλοειδές διάλυμα από άργυρο, το 1999, για το φόβο ότι οι καταστροφές των υπολογιστών από τον "ιό της χιλιετίας" (Y2K), θα οδηγούσαν σε μεγάλη έλλειψη αντιβιοτικών.

Έφτιαξε το παρασκεύασμά του, φορτίζοντας ηλεκτρικά μερικά καλώδια αργύρου, μέσα σε ένα ποτήρι νερού. Μετά από δύο χρόνια το δέρμα του άρχισε να παίρνει ένα μπλε-γκρίζο χρώμα. "Οι άνθρωποι με ρωτούν εάν είναι μόνιμο και εάν είμαι νεκρός", λέει. "Κι εγώ τους απαντώ ότι προετοιμάζομαι για τις απόκριες".

Έχει σταματήσει να παίρνει το συμπλήρωμα, αλλά η κατάσταση του δέρματός του, που ονομάζεται argyria, είναι μόνιμη. Γενικά η κατάστασή του δεν αποπνέει κανέναν κίνδυνο.

ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Οι πιέσεις που ασκούνται στα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος (βιοτικού και αβιοτικού) στην Ελλάδα είναι ανάλογες με αυτές που παρατηρούνται στις περισσότερες βιομηχανικές χώρες. Το παραγωγικό και καταναλωτικό πρότυπο είναι μη βιώσιμα. Παρά ταύτα υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις. Μία ολοκληρωμένη πολιτική βιωσιμότητας παραμένει το ζητούμενο.



Α. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Υποβαθμίσεις λιμναίων εκτάσεων, με χαρακτηριστικότερη τη λίμνη Κορώνεια, οι ρυπάνσεις ποταμών, η υποβάθμιση και αλάτωση των υπογείων υδροφορέων (π.χ. Αργολικό πεδίο, κάμπος Μολάων, Θεσσαλία) αποτελούν ένα μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν. Η εμμονή στο φαραωνικό σχέδιο της εκτροπής του Αχελώου, αντί της ανά υδατικό διαμέρισμα αειφορικής διαχείρισης των επιφανειακών υδάτων, απειλεί σημαντικά οικοσυστήματα.
Αναγκαία είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε. του 2000/60/ΕΚ για τα νερά αλλά και του ισχύοντος, αλλά πλημμελώς εφαρμοζόμενου νόμου.

Β. ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΟΛΕΩΝ – ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τέσσερις ελληνικές πόλεις είναι ανάμεσα στην δεκάδα των πλέον επιβαρημένων από αιωρούμενα σωματίδια ευρωπαϊκών πόλεων. Οι πολιτικές του παρελθόντος ( π.χ. καταλύτες στα οχήματα) έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους. Μια ολοκληρωμένη πολιτική βελτίωσης της ποιότητας του αέρα, που να περιλαμβάνει σύστημα απογραφής των εκπομπών, κατάργηση ιδιαίτερα επιβαρυντικών καυσίμων, όπως το πετ – κώκ, αποθάρρυνση της ιδιωτικής αυτοκίνησης, δημιουργία ποδηλατοδρόμων κ.λ.π., είναι επείγουσα ανάγκη. Το κυκλοφοριακό είναι πλέον για τους πολίτες ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα στην ατζέντα τους, κατασπαταλά πολύτιμο χρόνο και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Μία από τις προτάσεις για την Αθήνα και τις μεγάλες επαρχιακές πόλεις είναι η ενίσχυση των μαζικών μέσων μεταφοράς λεωφορεία-λεωφορειόδρομοι,τραμ κλπ).
Με μεγάλη ανησυχία βλέπουμε να έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα δηλώσεις και πληροφορίες για χρήση μεγάλων ενιαίων χώρων(πρώην αεροδρόμιο ελληνικού, στρατόπεδα στο Γουδί, στο Χαϊδάρι, στη Θεσσαλονίκη και αλλού) για οικιστική, κατά μεγάλο μέρος, ανάπτυξη αντί της οφθαλμοφανώς αναγκαίας κατοχύρωσής τους ως
ενιαίων και αδιαιρέτων κοινόχρηστων χώρων υπερτοπικής σημασίας (σε αντίθεση και με σχετικές προεκλογικές τοποθετήσεις). Εκφράζουμε την αγωνία μας και ζητούμε: το Ελληνικό, τελευταία ευκαιρία για ένα μεγάλο πάρκο στην Αττική να μην τεμαχιστεί και οικοπεδοποιηθεί. Η πολιτική απόδοσης στρατοπέδων σε κοινή χρήση είναι επίσης μια αναγκαία πολιτική που καθυστερεί.

Γ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ – ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται σε ότι αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων, αστικών και βιομηχανικών. Παρά την μείωση των ανεξέλεγκτων αποθέσεων (στις οποίες συχνά οι ίδιοι οι δήμαρχοι βάζουν φωτιά το καλοκαίρι προς μείωση του όγκου) αυτές δέχονται πάνω από το ένα τρίτο των οικιακών απορριμμάτων. Η πρακτική αυτή είναι η κυριότερη αιτία δασικών πυρκαγιών.
Συγχρόνως οι ανεξέλεγκτες αποθέσεις προκαλούν και άλλα προβλήματα όπως ρύπανση υδροφορέων ή αισθητική προσβολή περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (π.χ. απόθεση στην έξοδο του φαραγγιού του Βουραϊκού στην Αχαϊα, ή στην κοίτη του Αχελώου στην Αιτωλοακαρνανία)
Παράλληλα η
ανακύκλωση έχει περιορισμένη εφαρμογή και σε ελάχιστο αριθμό δήμων ενώ η μέθοδος της διαλογής στην πηγή δεν υφίσταται.
Δυστυχώς δεν έχουν ακόμα ενεργοποιηθεί επαρκώς όλα τα «συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης», παρά τις προθεσμίες που μας έχουν τεθεί από την Ε.Ε.
Σε ότι αφορά τα
οικοδομικά απορρίμματα, παρότι εν δυνάμει μπορούν να τύχουν 100% ορθολογικής διαχείρισης, με σημαντικό ποσοστό ανακύκλωσης, πετιούνται χωρίς ανακύκλωση, ως μπάζα.
Σε ότι αφορά τα
αστικά λύματα μεγάλη πρόοδος έχει σημειωθεί μια και τα μεγαλύτερα πολεοδομικά συγκροτήματα διαθέτουν ήδη, λιγότερο ή περισσότερο καλά, λειτουργούντες βιολογικούς καθαρισμούς. Όμως σημαντικός αριθμός μικρότερων πόλεων στερείται ακόμη και αποχετευτικών αγωγών ή συστημάτων απλής πρωτοβάθμιας καθίζησης.

Δ. ΠΑΝΙΔΑ

Το κυνήγι και η λαθροθηρία αποτελούν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη διατήρηση της πανίδας στον τόπο μας. Δυστυχώς κάθε χρόνο το Υπουργείο Γεωργίας εκδίδει σχεδόν πανομοιότυπες ρυθμιστικές για το κυνήγι, χωρίς να υπάρχουν αξιόπιστες μελέτες για την κατάσταση της πανίδας και παρά τις αντίθετες θέσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αποτέλεσμα είναι η μείωση της βιοποικιλότητας, γεγονός που έχει επίπτωση σε πολλές άλλες δραστηριότητες όπως π.χ. η γεωργία. Από την άλλη μεριά η υπεραλίευση και τα σύγχρονα μέσα, ιδίως οι μηχανότρατες, που χρησιμοποιούνται σήμερα έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην επάρκεια αλιευμάτων, με πρώτα θύματα τους ίδιους τους ψαράδες. Την άσχημη αυτή εικόνα έρχονται να συμπληρώσουν οι δυναμιτιστές που καταστρέφουν το γόνο και το αλίευμα και που πολλές φορές δρουν με την ανοχή υπηρεσιών και την κάλυψη πολιτικών. Οι ιχθυοκαλλιέργειες παρά τη συμβολή τους στην αύξηση της προσφοράς αλιευμάτων, οφείλουν να χωροθετούνται με αυστηρούς όρους, αποφεύγοντας ευαίσθητα οικοσυστήματα (κλειστοί όρμοι). Εκτός των άλλων αποτελούν και τουριστική υποβάθμιση.

Ε. ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ, ΔΑΣΗ

Αλφειός Ποταμός
Ένα πλήθος αυθαιρεσιών υποβαθμίζει τους υγρότοπους: παράνομο κυνήγι, υπερβόσκηση, οδοποιία, καταπατήσεις. Φορείς διαχείρισης (Φ.Δ.) ιδρύθηκαν για ορισμένες περιοχές, όχι για όλες, αλλά ούτε προεδρικά διατάγματα προστασίας και διαχείρισης υπάρχουν, ούτε οι Φ.Δ. χρηματοδοτούνται. Μελέτες και φορείς (χωρίς εξουσίες και χρήματα) δεν αρκούν, απαιτείται ανατροπή τετελεσμένων (καταπατήσεις κ.λ.π.) και εφαρμογή της νομοθεσίας.
Σε ότι αφορά τα δάση οι πυρκαγιές, οι διεκδικήσεις και οι πιέσεις για οικοδόμηση διευκολύνονται από την έλλειψη δασολογίου. Επαναλαμβανόμενες απόπειρες παρατηρούνται για μείωση της προστασίας των δασών τόσο στο νομοθετικό όσο και στο συνταγματικό επίπεδο. Ειδικότερα με προτεινόμενη τροποποίηση του συντάγματος επιδιώκεται η διάκριση δασικών εκτάσεων και δασών, με στόχο την ικανοποίηση των πιέσεων των οικοδομικών συνεταιρισμών και τη συνολική νομιμοποίηση των προ του 1975 καταπατήσεων, με προφανή κίνδυνο απώλειας πλέον του ενός τρίτου των σημερινών δασών.
Η πράξη παραχώρησης δασικής γης στο Καζίνο της Πάρνηθας και τα 2650 στρέμματα δασικής Νατούρα και παραλίας στην Ηλεία, αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά το πόσο επικίνδυνες για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι οι πολιτικές που ακολουθούν οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες.

ΣΤ. ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η παντελής έλλειψη ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδιασμού, εντείνεται από την ανυπαρξία, μέχρι τώρα, του εθνικού κτηματολογίου και ανοίγει την όρεξη ολοένα και περισσότερων αυθαιρετούντων, που ελπίζουν σε νομιμοποίηση των πράξεών τους, όπως πολλές φορές έγινε μέχρι σήμερα. Από την άλλη ο μαζικός τουρισμός υποβαθμίζει τους πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους, τα οικοσυστήματα και καταναλώνει το φυσικό μας πλούτο. Το νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό εκρίθη απαράδεκτο από το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας.

Ζ. ΑΚΤΕΣ

μια αφίσα για τη ρύπανση των υδάτων - atlaswiki
Οι περιαστικές ακτές έχουν δεχτεί σοβαρά πλήγματα από την οδοποιία, τις περιφράξεις από ιδιώτες και τον περιορισμό της πρόσβασης του κοινού και από τη διάβρωση. Ανησυχούμε σοβαρά για την διαδικασία ιδιωτικοποίησης δημοσίων ακταίων κτημάτων του Ε.Ο.Τ. Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, περιλαμβάνει διατάξεις που περιορίζουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα των ακτών υπέρ της οικονομικής τους αξιοποίησης από ιδιωτικά συμφέροντα, με σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην δημόσια κτήση, όσο και στην ευαίσθητη βιοποικιλότητα των ακτών.

Και να θυμάσαι πως όλος ο κόσμος είναι μια γροθιά...
Δώσε το χέρι σου και σώσε τη γη!!!
ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Οι πρώτοι νεκροί από το εμβόλιο H1N1.

Το εμβόλιο κατά της γρίπης H1N1 «έδωσε» τους πρώτους νεκρούς.
Πέντε (5) γυναίκες από τη Σουηδία, όλες νοσοκόμες που εμβολιάστηκαν ως κλάδος αναγκαίας προτεραιότητας εμβολιασμού -σύμφωνα με όλες τις κυβερνήσεις- είναι νεκρές από το φάρμακο-εμβόλιο της Pandemrix (GlaxoSmithKline).

Οι περιπτώσεις «δηλητηριάσεων» από τους εμβολιασμούς χωρίς δυνατότητα διασταύρωσης, αφού υπάρχει πλήρης αποκλεισμός ακόμη και στους επιστήμονες.
Ο Ομπάμα θέτει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον ιό της γρίπης, αλλά δεν εμβολιάζει τις κόρες του.
Στο Μιλάνο, που έφθασε το εμβόλιο, 6 στους 10 γιατρούς αρνούνται να εμβολιαστούν.


Εγώ προσωπικά δεν θα το κάνω ,ας κολλήσω κανονικά και ας μείνω στο κρεβάτι 7 μέρες παρά να μείνω στο νεκροταφείο για...

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ορίστε πως μία διαφήμιση έθιξε την υπερδύναμη της εποχής μας...Νομίζω πως λέει πολλά................

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΕΤΣΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

Ένας Γάλλος, ένας Ιταλός κι ένας Έλληνας συζητούν περί σεξ:

- Χθες το βράδυ, λέει ο Γάλλος, έκανα τρεις φορές έρωτα με την γυναίκα μου και το

πρωί, μου έφτιαξε μια υπέροχη ομελέτα!

- Εγώ, λέει ο Ιταλός, έκανα έξι φορές έρωτα με την γυναίκα μου και το πρωί μου είχε

φτιάξει ένα υπέροχο πρωινό, λέγοντάς μου ότι θα με αγαπά για πάντα!

Ο Έλληνας δεν μιλούσε κι έτσι αναγκάστηκαν να τον ρωτήσουν οι άλλοι:

- Εγώ, λέει ο Έλληνας, έκανα μόνο μία φορά.

- Μόνο μία;

- Ναι.

- Και τι σου είπε το πρωί;

- Μην σταματάς, μωρό μου!

Ο Τοτός και η Αννούλα

Λέει η κυρία στην τάξη:
Πώς μπορούμε να βάλουμε μία τρύπα μέσα σε μία άλλη;
Σκεφτόταν ο Τοτός. Σηκώνει χέρι η Αννούλα και λέει.
«Έτσι κυρία», ανοίγοντας το στόμα και γύρω από το στόμα της έκανε έναν κύκλο με τα δάχτυλά της.
«Μπράβο Αννούλα»!!! Λέει η κυρία.
«Τώρα πώς μπορούμε να βάλουμε δύο τρύπες μέσα σε μία»; Λέει η κυρία.
Σκεφτόταν ο Τοτός. Σηκώνει πάλι χέρι η Αννούλα και λέει.
«Έτσι κυρία». Κάνοντας έναν κύκλο με τα δάχτυλά της έναν κύκλο γύρω από τη μύτη της.
«Μπράβο»!!! Λέει ξανά η κυρία στην Αννούλα. Εν τω μεταξύ ο Τοτός τα είχε πάρει στο κρανίο.
Η κυρία ξαναρωτά:
«Πώς μπορούμε τώρα να βάλουμε τρεις τρύπες σε μία»;
Σκεφτόταν ο Τοτός. Πάλι απαντά η Αννούλα και λέει:
«Έτσι κυρία» ανοίγοντας το στόμα της και κάνει έναν κύκλο με τα δάχτυλά της γύρω από το στόμα της και τα ρουθούνια της μύτης της.
«Μπράβο» λέει για ακόμα μια φορά η κυρία στην Αννούλα.
Κι επειδή ο Τοτός είχε θυμώσει αρκετά διότι δεν ήξερε καμία από τις τρεις απαντήσεις λέει στην κυρία του:
«Κυρία πώς μπορούμε να βάλουμε οχτώ τρύπες σε μία»;
«Δεν ξέρω» απαντάει η κυρία.
Και της λέει ο Τοτός:
«Παίρνουμε μια φλογέρα και την βάζουμε στον κώ*ο της Αννούλας»!!!

Πως θα αντιδρούσατε αν βρίσκατε μία μύγα μέσα στον καφέ σας;

Αμερικάνος
Βγάζει το έντομο και συνεχίζει να πίνει τον καφέ του.

Κινέζος
Τρώει το έντομο και πετάει τον καφέ.

Παλαιστίνιος
Πίνει τον καφέ μαζί με το έντομο.

Σκωτσέζος
Πιάνει το έντομο και το σφίγγει φωνάζοντας \"φτύσε τον καφέ ρε!\"

Ισραηλινός
1. Πουλάει τον καφέ στον αμερικάνο και το έντομο στον κινέζο.
2. Διαμαρτύρεται ότι η προσωπική του ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο.
3. Φωνάζει ότι οι παλαιστίνιοι του ρίχνουν έντομα στον καφέ.
4. Κατηγορεί ότι οι Χεζμπολάχ, οι Συρία και το Ιράν υποθάλπουν επιθέσεις με όπλα μαζικών εντόμων.
5. Συσχετίζει αυτή την ποταπή επίθεση με την Παλαιστινιακή τρομοκρατία, με καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τον αντισημιτισμό, το ολοκαύτωμα, τη διασπορά, την έξοδο.
6. Διατάζει τον Αραφάτ να σταματήσει αμέσως όλα τα έντομα να πετάνε ή να πέφτουν μέσα στον καφέ του.
7. Επανακαταλαμβάνει τη δυτική όχθη και τη Γάζα, συνεχίζει την εποίκιση, κόβει την παροχή νερού και ρεύματος στους παλαιστίνιους, τρομοκρατεί ή εξευτελίζει πολίτες, σκοτώνει ή σακατεύει οτιδήποτε στο πέρασμά του.
8. απαιτεί ισχυρότερη στρατιωτική βοήθεια από τους αμερικάνους.
9. Ζητά δάνειο ενός δισεκ. δολαρίων με 100ετή περίοδο αποπληρωμής, από τους αμερικάνους για την αγορά καινούργιας κούπας καφέ.
10. Απαιτεί εφ όρου ζωής δωρεάν καφέ από την καφετέρια ως αποζημίωση.

Eλληνας
Ρίχνει ένα μπινελίκι στη γυναίκα του και πάει στη μάνα του να πιει ένα καφέ της προκοπής.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

> παγκόσμια οικονομία με παραδείγματα
>
>
>
>
>
>
> ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου
>
>
>
> ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και
> σου δίνει λίγο γάλα
>
>
>
> ΦΑΣΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου
> πουλά λίγο γάλα
>
>
>
> ΝΑΖΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει
κιόλας
>
>
>
> ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις 2,
> σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα
>
>
>
> ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις
> ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται
> ομαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και
> ζεις καλύτερα.
>
>
>
> ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις
> την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα,
> προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους
> οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.
>
>
>
> ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.
>
>
>
> ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι
> ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές
> περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις
> COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.
>
>
>
> ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι
> ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να
> αυτοαρμέγονται.
>
>
>
> ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι
> κάνεις διάλειμμα για φαγητό.
>
>
>
> ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι
> στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις
> 42. Την Τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να
> μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.
>
>
>
> ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις
> αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή
> παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους
> παραπάνω αριθμούς.
>
>
>
> ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες, τις πουλάς όσο-όσο, με τα
> λίγα χρήματα που σου δίνουν δίνεις προκαταβολή για να πάρεις
> αυτοκίνητο, το οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις.
>
>
>
> ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες και απλά τις λατρεύεις ( είναι
> ιερό ζώο στην Ινδία)
>
>
>
> ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές

ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΑΝΙΟ ΖΩΟ

Η χελώνα Pinta Island ,χωρίς επιχείρημα, αυτή η χελώνα είναι ένα από τα λίγα είδη της Γιγάντιας χελώνας Γκαλαπάγκος και το σπανιότερο ζώο στον κόσμο, δεδομένου ότι υπάρχει μόνο ένα ζωντανό.Ο Lonesome George είναι ο μοναδικός επιζών μέλος της φυλής Pinta Island, η τεράστια χελώνα είναι ένα σύμβολο για την ευπάθεια των νήσων Γκαλάπαγκος, και μια διαρκής υπενθύμιση για την επαγρύπνηση και την διατήρηση των ειδών. Το είδος θεωρήθηκε ότι είχε εξαφανιστεί έως το 1971, όταν βρέθηκε ένα μοναχικό παράδειγμα από διασώστες . Από τότε, ο Ερευνητικός Σταθμός Κάρολος Δαρβίνος έχει ψάξει για μία θηλυκή χελώνα, έστω και αποσπάσει την επιβράβευση των 10.000 δολαρίων σε εκείνους που βρουν ένα.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Γίνε κι εσύ Αριανός...!!!!!

Ιστοσελίδα που θα επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνούν τον Άρη δημιούργησαν η ΝΑΣΑ και η Microsoft


Έναν διαδραστικό δικτυακό τόπο, ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν τον Κόκκινο πλανήτη δημιούργησαν η NASA και η Microsoft, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ και της παγκοσμίου φήμης εταιρείας λογισμικού.

Η ιστοσελίδα που ονομάζεται
"Be a Martian" (Γίνε ένας Αριανός) προσκαλεί το κοινό να βοηθήσει τους ερευνητές στη δουλειά τους, με το να βελτιώσουν για παράδειγμα τους χάρτες του Άρη.

"Ζούμε σε μία εποχή όπου όλος ο κόσμος μπορεί να είναι ένας εξερευνητής", δήλωσε ο Νταγκ Μακουίστον, επικεφαλής του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη της NASA, προσθέτοντας, ότι "οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν την ικανότητα να ενισχύσουν τις προσπάθειες των μελών των επιστημονικών ομάδων".

Για παράδειγμα, οι διαδικτυακοί επισκέπτες μπορούν να μετρήσουν τον αριθμό των κρατήρων του Άρη.

"Μία συνεργασία των χιλιάδων συμμετεχόντων μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να κάνουν τους χάρτες πιο ακριβείς", αναφέρει η ανακοίνωση της NASA και της Microsoft.

"Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία από τον Άρη και παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας στρατός παρατηρητών για να εξετάσουν αυτές τις πληροφορίες, η βοήθεια στην ταξινόμηση και την αποκρυπτογράφηση είναι πολύ σημαντική", δήλωσε ο Μισέλ Βιότι της NASA.

"Το ενδιαφέρον αυτής της εμπειρίας δεν είναι μόνο η ανακάλυψη του Άρη από το κοινό αλλά και η ενθάρρυνση πολλών ομάδων ανθρώπων να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα τα οποία οι υπολογιστές δε μπορούν επιλύσουν μόνοι τους", σημείωσε ο Μαρκ Μέρκιουρι, υπεύθυνος καινοτομίας της Microsoft.

Η
ιστοσελίδα περιέχει εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες από τον Κόκκινο πλανήτη, πολλές από τις οποίες δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ.

Όλα αυτά στο: http://beamartian.jpl.nasa.gov/welcome

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ







Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η «αποστολή καμικάζι» της NASA προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει νερό στη Σελήνη. Οι επιστήμονες της NASA ανακοίνωσαν ότι μετά τη μελέτη των δεδομένων διαπιστώνονται «σημαντικές ποσότητες» νερού.

«Η Σελήνη κρύβει πολλά μυστικά και η αποστολή μας προσέθεσε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια να τα αποκωδικοποιήσουμε» δήλωσαν οι επιστήμονες.

Η επιχείρηση βομβαρδισμού της Σελήνης έγινε στις αρχές Οκτωβρίου. Ο άδειος πύραυλος Centaur, βάρους 2,2 τόνων, προσέκρουσε στη λεκάνη του κρατήρα Cabeus με ταχύτητα γύρω στα 9.000 χλμ/ώρα, και δημιούργησε ένα νέφος σκόνης που εκτιμάται ότι είχε διάμετρο 20 χλμ και ύψος 10 χλμ. Από την πρόσκρουση εκτοξεύτηκαν περίπου 95 λίτρα νερού.

Η συσκευή οργάνων LCROSS, από την οποία είχε απελευθερωθεί ο χρησιμοποιημένος πύραυλος, πέρασε μέσα από τα συντρίμμια, μεταδίδοντας συνεχώς εικόνες και μετρήσεις, και συνετρίβη στο ίδιο σημείο τέσσερα λεπτά μετά την πρώτη πρόσκρουση.


AKOMA


Σημαντικές ποσότητες παγωμένου νερού ανακαλύφθηκαν στην Σελήνη, όπως ανακοίνωσε η ΝΑΣΑ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ανακάλυψης αυτής που θα έχει πιθανώς εξαιρετικά επακόλουθα.

«Βρήκαμε νερό, και όχι μόνο λίγο, αλλά σημαντικές ποσότητες», δήλωσε ο Άντονι Κολαπρίτ, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) σε συνέντευξη Τύπου.

Ένας άλλος αξιωματούχος της ΝΑΣΑ εκτίμησε ότι πρόκειται για μια «μείζονος σημασίας» ανακάλυψη.




Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.sed.gr/cgi-bin/ikonboard/ikonboard.cgi?act=ST;f=14;t=195

και το Video http://www.in.gr/video/default.aspx?videoID=93251

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

SEALAND:ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η ΣΙΛΑΝΤ, το μικρότερο κράτος του κόσμου, που αποτελείται από μία παλαιά στρατιωτική πλατφόρμα 550 μ2, στ’ ανοικτά της Αγγλίας στη Βόρειο Θάλασσα, πωλείται προς κάθε ενδιαφερόμενο 20 χρόνια μετά την ίδρυσή του από τον εκκεντρικό βρετανό εκατομμυριούχο Ρόι Μπέιτς, που απέκτησε την έκταση το 1967, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Τάιμς.

Το πριγκιπάτο της Σίλαντ (ή Σιλάνδια) είναι ένα αυτό-ανακηρυχθέν κράτος, το οποίο δεν έχει αναγνωρισθεί από κανέναν άλλο. Πρόκειται για μία μεταλλική πλατφόρμα πάνω σε δύο στύλους από σκυρόδεμα στ’ ανοικτά του Χάργουϊτς, στην ανατολική Αγγλία, η οποία κατασκευάσθηκε το 1941 για να φιλοξενήσει μία αντιαεροπορική πυροβολαρχία.
Η πλατφόρμα, που είναι προσπελάσιμη μόνον από ελικόπτερα, ή πλοία, πωλείται έναντι του κολοσσιαίου ποσού των 10 εκατ. λιρών και πλέον, από τους ιδιοκτήτες της, που φυσικώ τω λόγω εκθειάζουν τα σημαντικά πλεονεκτήματά της: την απρόσκοπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο, την εγγυημένη ηρεμία, και την απουσία φόρων.

«Το νησί μας ανήκει από 40 ετών, όμως πλέον ο πατέρας μου είναι 85 ετών, ενώ καιρός είναι να του γίνει ένα φρεσκαρισματάκι. Ήδη μας έχουν προταθεί κάποια αστρονομικά ποσά, όμως θα δούμε τι άλλο θα μας προταθεί», τονίζει στην εφημερίδα ο γιός του Μπέιτς, Μάικλ.

Μολονότι το νομικό καθεστώς της είναι αμφισβητήσιμο, η Σίλαντ μπορεί να υπερηφανεύεται όπως κάθε άλλο κράτος για το ένδοξο παρελθόν της, που περιλαμβάνει και ?πόλεμο ανεξαρτησίας. Το 1967 ο Ρόι Μπέιτς, πρώην ταγματάρχης του βρετανικού στρατού είχε καταλάβει, μαζύ με την οικογένειά του, την πλατφόρμα κι επικαλούμενος τη θέση της στα διεθνή ύδατα την ανακήρυξε σε ανεξάρτητο κράτος, δίνοντας στον εαυτό του τον τίτλο του ‘πρίγκιπος’.
Το επόμενο έτος το Βρετανικό Ναυτικό προσπάθησε ν’ ανακαταλάβει την πλατφόρμα, όμως ο ίδιος ο ‘βασιλέας της Σιλανδίας’ υπερασπίσθηκε με τα όπλα το βασίλειό του. Εν συνεχεία, βρετανός δικαστής δικαίωσε τον Μπέιτς, κρίνοντας πως η πλατφόρμα βρίσκεται πέραν των τριών μιλίων των εθνικών υδάτων της Βρετανίας.
Το 1974, ο Μπέιτς προχώρησε ακόμη περισσότερο θεσπίζοντας Σύνταγμα, σημαία, εθνικό ύμνο, επίσημο νόμισμα (το δολάριο Σιλάνδιας, ισότιμο με το αμερικανικό), καθώς και διαβατήρια. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Σίλαντ έγινε το θέατρο ακόμη μίας περιπέτειας: γερμανοί και ολλανδοί επιχειρηματίες, που διαπραγματεύονταν μία επένδυση, απήγαγαν τον γιό του Μπέιτς, όμως γρήγορα εξουδετερώθηκαν κι οι κρατήθηκαν ως ‘αιχμάλωτοι πολέμου’ για καιρό έως ότου απελευθερωθούν.
Fake Sealand License Plate Για να δείτε ένα βίντεο για τη Sealand μπείτε εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=iIMbQTnYsu0&feature=related

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


 most ugly car in world

Λες να υπάρχει πιο καγκούρικο αυτοκίνητο από αυτό σε ολόκληρο το πλανήτη; Δε το νομίζω! Δες τι έχει βάλει ο τύπος πάνω! Την Άρτα και τα Γιάννενα!

Τα 5 πιο άσχημα πλάσματα του κόσμου




Η επιστήμη τα αγαπάει. Ο καθρέφτης όμως όχι. Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τα 5 πιό άσχημα πλάσματα του κόσμου.

ΝΟΥΜΕΡΟ 5


Ο γυμνός τυφλοπόντικας
ΝΟΥΜΕΡΟ 4
Το Δοντόψαρο
ΝΟΥΜΕΡΟ 3

Θαλλάσια βδέλλα
ΝΟΥΜΕΡΟ 2

Βατραχόψαρο

ΝΟΥΜΕΡΟ 1

Blobfish ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΑ........... Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)


Άσχημα ζώα (24pics)

Kostinio

Site Translator-Μεταφραστής

Αναγνώστες

Το banner μας


Αντιγράψτε τον κωδικό για να τοποθετήσετε αυτό το banner στη σελίδα σας!

Sync it